Παππάς: Οι τεχνολογίες 5ης γενιάς ακουμπούν το αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας

Παππάς: Οι τεχνολογίες 5ης γενιάς ακουμπούν το αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας

«Χαιρόμαστε πάρα πολύ που φιλοξενούμε το συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα για τις τεχνολογίες της 5ης γενιάς τηλεπικοινωνιών. 

Οι τεχνολογίες της 5ης γενιάς μπορούν να υποστηρίξουν τεχνολογίες που ακουμπάνε πάνω στο νέο αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας». Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και την ΕΡΤ, αναφορικά με το συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU), το οποίο λαμβάνει χώρα σήμερα και αύριο στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό που είναι το όραμα της μετατροπής της Ευρώπης σε μία κοινωνία Gigabit μέχρι το 2025.

Στη συνέχεια, ο κ. Παππάς σημείωσε ότι «η Ελλάδα μπορεί να γίνει η χώρα, μέσα από την οποία μεταφέρονται προϊόντα πολύ μεγάλης κλίμακας, με μεταφορές που αφορούν την παγκόσμια οικονομία. Οι τεχνολογίες της νέας γενιάς, για παράδειγμα τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, βασίζονται στις τηλεπικοινωνίες 5ης γενιάς. Άρα μία τέτοιου τύπου συζήτηση και η διάχυσή της στην κοινωνία είναι πάρα πολύ κρίσιμο ζήτημα για να συνειδητοποιήσουμε ότι η ανάπτυξη αυτών των τεχνολογιών είναι στον πυρήνα της νέας αναπτυξιακής στρατηγικής». «Αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να κάνουν και τη ζωή μας ευκολότερη και τη χώρα μας πολύ πιο ισχυρή» κατέληξε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Στον χαιρετισμό του, κατά το άνοιγμα του συνεδρίου, ο κ. Παππάς τόνισε ότι οι τεχνολογίες 5ης γενιάς αναμένεται να ψηφιοποιήσουν τις κοινωνίες μας και τις οικονομίες σε παγκόσμιο επίπεδο, κάνοντας λόγο για μία επανάσταση, η οποία όχι μόνο θα δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς τομείς να αναπτυχθούν, αλλά θα ωθήσει και τις κυβερνήσεις να έρθουν αντιμέτωπες με τις προκλήσεις της λεγόμενης 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης. Σκοπός του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, πρόσθεσε, είναι η ψηφιακή μετεξέλιξη της χώρας, η οποία θα περιλαμβάνει την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, το ψηφιακό εμπόριο, τις νέες τεχνολογίες κ.λπ. 

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα διαμόρφωσε την Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική 2016-2021 για την ψηφιακή μετεξέλιξη της χώρας. Όπως επισήμανε, η Ελλάδα μέχρι το 2021 θα έχει μπει για τα καλά στον ψηφιακό χάρτη της Ευρώπης. «Η αφοσίωση και ο στόχος μας αφορά μια Ελλάδα, η οποία θα γεφυρώσει το χάσμα των νέων τεχνολογιών και θα στρώσει τον δρόμο για μια βιώσιμη ανάπτυξη για όλους, στόχος που έχει τεθεί και στην ατζέντα 2030 των Ηνωμένων Εθνών» υπογράμμισε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter