Παππάς: Πολύ θετική η δήλωση Μητσοτάκη πως τελειώνουν τα μνημόνια

Παππάς: Πολύ θετική η δήλωση Μητσοτάκη πως τελειώνουν τα μνημόνια

«Θεωρώ πολύ θετική την παραδοχή που έκανε ο κ. Μητσοτάκης ότι τελειώνουν τα μνημόνια. Αυτό νομίζω είναι ένα βήμα. Προφανώς, η ΝΔ είναι εγκλωβισμένη σε ιδεολογίες, ιδέες, πρακτικές και πολιτικές, οι οποίες πάνε και την κοινωνία και την οικονομία προς τα πίσω» σχολίασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς μιλώντας στον Realfm.

Η έξοδος από τα μνημόνια

«Ολοκληρώνεται μια οδυνηρή περίοδος για τη χώρα. Δεν είμαι της σχολής άσπρο – μαύρο, η συμφωνία που πετύχαμε το 2015 είχε δυσκολίες, έδινε όμως και δυνατότητες. Οι δυνατότητες ήταν τα χαμηλά πλεονάσματα και μας επέτρεψαν να δώσουμε μέρισμα το 2016 και το 2017. Και θα δώσουμε και το 2018. Η κυβέρνηση ολοκληρώνει τα μνημόνια και όσοι μας έβαλαν σε αυτά να είναι λίγο πιο προσεκτικοί όταν κάνουν τους τιμητές» είπε σχετικά με την έξοδο από το μνημόνιο.

Όσον αφορά την πρόσφατη κρίση στις σχέσεις Αθηνών- Μόσχας με αφορμή την απέλαση των διπλωματών, ο κ. Παππάς χαρακτήρισε τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά «απολύτως εύστοχη και καθαρή».

«Την Ελλάδα άπαντες πρέπει να την σέβονται, δεν θα πρέπει να θεωρούν ούτε τη συναίνεσή της, ούτε την ανοχή της δεδομένη, ούτε να θεωρούν δεδομένο ότι θα κάνει τα στραβά μάτια. Νομίζω οι σχέσεις με τη Ρωσία βρίσκονται σε μία πορεία βελτίωσης, μετά τις δύσκολες στιγμές που περάσαμε» συμπλήρωσε.

Για το Σκοπιανό δεν πέφτει η κυβέρνηση

«Δεν θα πέσει η κυβέρνηση και δεν θα πέσει από αυτό το θέμα (σ.σ. Σκοπιανό). Δεν υπάρχει περίπτωση αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης από αυτό το θέμα. Η συμφωνία είναι υπέρ των ελληνικών συμφερόντων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πράξεις που γίνονται βούτυρο στο ψωμί ορισμένων

«Ακτιβιστικές ενέργειες κάνουν, αλλά τώρα πια δεν υπάρχει μια συνοχή, δεν υπάρχει αρχή, μέση και τέλος στην αιτιολόγηση αυτών των ακτιβιστικών ενεργειών. Κάνουν πολιτικό ακτιβισμό και κάνουν και παράνομες πράξεις βεβαίως, τις οποίες και αυτές πρέπει να τις βάζουμε “στα κιλά τους”. Πολλές φορές οι πράξεις αυτές γίνονται βούτυρο στο ψωμί κάποιων, υπάρχουν πολλαπλά πολιτικά κέντρα και εστίες που εκμεταλλεύονται τις καταστάσεις» ανέφερε σχετικά με τον Ρουβίκωνα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter