Παππάς: «Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις για να πάμε τη χώρα παρακάτω»

Παππάς: «Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις για να πάμε τη χώρα παρακάτω»

«Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις και να συλλογιστούμε όλοι μαζί πού θέλουμε να πάμε την πατρίδα μας την επόμενη μέρα της κρίσης, καθώς βγαίνουμε από την κρίση» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς μιλώντας στην κεντρική πλατεία του Πεντάλοφου Κοζάνης, σε μαθητές και κατοίκους, παρουσία του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και των τοπικών αρχών, με αφορμή εκδήλωση με θέμα τη χρησιμότητα αξιοποίησης των ευρυζωνικών δικτύων και υπηρεσιών.

Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι με την αναβάθμιση των τηλεσυστημάτων και της επέκτασης των δορυφορικών συνδέσεων, που συνεχίζεται στο πλαίσιο και της δεύτερης φάσης του προγράμματος Rular μέχρι τέλος του χρόνου, όλες οι περιοχές που ως τώρα δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα, θα απολαμβάνουν πρόσβαση σε γρήγορες ψηφιακές υπηρεσίες. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι έχουν εξασφαλιστεί κονδύλια και όπως ήδη 3.700 οικισμοί έχουν εξασφαλίσει διασύνδεση, με την επέκταση του προγράμματος Rural (Rural Extension) «άλλοι 5.500 χιλιάδες οικισμοί θα μπορέσουν να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο».

Ο κ. Παππάς συμμετείχε σε εκδήλωση – συζήτηση με μαθητές και κατοίκους στην πλατεία του χωριού με θέμα: «Τα ευρυζωνικά δίκτυα και πώς μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε», στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Ψηφιακής Ενημέρωσης», που διοργανώνουν το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΥΨΗΠΤΕ) και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).

«Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις πλέον, να ενώσουμε δυνάμεις και να συλλογιστούμε όλοι μαζί πού θέλουμε να πάμε την πατρίδα μας την επόμενη μέρα της κρίσης, καθώς βγαίνουμε από την κρίση» είπε ο κ. Παππάς, σημειώνοντας ότι όλοι μαζί, η πολιτική ηγεσία, η αυτοδιοίκηση, η επιστημονική και η επιχειρηματική κοινότητα, οι πολίτες έχουν αυτή την ευθύνη να συμβάλλουν σ’ αυτή την κατεύθυνση.

«Ποια χρήσιμα συμπεράσματα έχουμε βγάλει σαν λαός, τι καταλάβαμε; Καταλάβαμε, συνειδητοποιήσαμε ότι οι ανισότητες, οι περιφερειακές και οι κοινωνικές, είναι η ρίζα των μεγάλων αδικιών και η ρίζα για τις επόμενες μεγάλες κρίσεις; Νομίζω ότι το έχουμε συνειδητοποιήσει» υπογράμμισε ο κ. Παππάς και συνέχισε:

«Και όπως έγιναν τα λάθη, δυστυχώς, κατά το παρελθόν και υπήρχαν τεράστιες περιφερειακές ανισότητες δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επισυμβεί αυτό τώρα. Και δεν πρέπει να το επιτρέψουμε γιατί η Ελλάδα βρίσκεται και αυτή ενώπιον μιας παγκόσμιας τεχνολογικής επανάστασης η οποία συμβαίνει. Και ο τρόπος που θα το διαχειριστούμε μαζί τις δυνατότητες που δίνει αυτή η τεχνολογική επανάσταση θα αποτυπώσει, θα ορίσει εάν είμαστε μια κοινωνία δίκαιη στο μέλλον ή όχι. Και γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό το πρόγραμμα “Rural”. Το πρόγραμμα “Rural”, το οποίο φέρνει τις συνδέσεις υπερυψηλής ταχύτητας και στην ελληνική επαρχία».

Ο κ. Παππάς τόνισε ότι είναι μια «ασυμμετρία απαράδεκτη» για τη σύγχρονη εποχή, πολίτες να μην απολαμβάνουν τεχνολογικά επιτεύγματα και ψηφιακές υπηρεσίες, καλύτερη ενημέρωση και ψυχαγωγία, καλύτερες και ταχύτερες συναλλαγές, πρόσβαση σε τηλειατρική, κ.ά., και πρόσθεσε ότι «στόχος είναι όχι να κάνουμε το πρώτο βήμα, αλλά να εξοικειωθούμε με αυτές τις τεχνολογίες», ώστε να γίνει ο τόπος μας ακόμη πιο παραγωγικός και πιο ελκυστικός σε επενδύσεις, και τόνισε ότι όλοι οι φορείς πρέπει να βοηθήσουν στην προώθηση τους. Σημείωσε ότι ακόμη και πολλά προβλήματα γραφειοκρατίας, π.χ. σε ό,τι αφορά συναλλαγές με το Δημόσιο, κ.λπ. οφείλονται σε αυτόν τον παράγοντα, όπως συμβαίνει και σε άλλους τομείς της ελληνικής. «Όπως το Δημόσιο δεν είναι εξοικειωμένο στο να λύνει τα προβλήματα του αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, κατ’ αναλογία δεν είναι και ο λαός μας. Και αυτά τα προβλήματα πρέπει να λυθούν αγκαζέ. Το ταγκό θέλει δύο».

«Βλέπουμε και αξιοποιούμε αυτές τις νέες τεχνολογίες ως έναν τρόπο για να αμβλύνουμε αυτές τις ανισότητες, τις ανισότητες τις οποίες κληρονομούμε. Και ως πολιτική πρακτική υιοθετούμε ότι θέλουμε να πηγαίνουμε σε τόπους, όχι για να εξαγγέλλουμε, αλλά να πηγαίνουμε σε τόπους για να αναδεικνύουμε, να καλωσορίζουμε δράσεις και έργα τα οποία γίνονται» είπε ο υπουργός και συνέχισε:

«Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις για να πάμε τη χώρα παρακάτω και βεβαίως δεν θα αποστεί της ευθύνης και ο λαός μας. Όπως αυτοί έχουν κατ’ εντολή του τις ευθύνες και ο λαός μας πρέπει να αναλάβει τις δικές του… Περνάμε σε μια καινούργια φάση και τα χαρακτηριστικά της θα τα διαμορφώσουμε εμείς, ως λαός βγαίνοντας από την κρίση, μπορούμε δε μας λείπει τίποτε».

«Με το που σκέπτεται σήμερα ο άνθρωπος ήδη έχει ταξιδέψει τη σκέψη του» ανέφερε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης τονίζοντας: «ο περιορισμός και στην προσπελασιμότητα και στην πρόσβαση στις τεχνολογίες δημιουργεί ανισότητες». Εξήρε τα βήματα που γίνονται για την αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών και πρόσθεσε :«Εμείς εδώ στην ΠΔΜ εργαζόμαστε για ένα κράτος δικαίου» πρόσθεσε.

Στην εκδήλωση μίλησαν με θετικά λόγια για τις προηγμένες πλέον ψηφιακές υπηρεσίες που απολαμβάνουν στην περιοχή και ο δήμαρχος Βοίου Δημήτρης Λαμπρόπουλος, και ο πρόεδρος της κοινότητας Κώστας Χονδροκώστας, και ο πρόεδρος του ΕΑΠ Βασίλης Καρδάσης, ενώ ακολούθησε συζήτηση με το κοινό, το οποίο μάλιστα έθεσε και άλλα θέματα, όπως καλύτερη συγκοινωνία, κ.ά. «Θα ασκήσω την επιρροή μου για να λυθούν προβλήματα πολύ θεμελιώδη» τόνισε ο κ. Παππάς.

Ακολούθησε γιορτή με παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα και τραγούδια και ο υπουργός συμμετείχε, χορεύοντας για λίγο με τους κατοίκους στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter