Παππάς προς κόμματα: Εθνική θέση για το χρέος

Παππάς προς κόμματα: Εθνική θέση για το χρέος

Ανοικτή πρόσκληση για τη διαμόρφωση εθνικής θέσης για το χρέος απηύθυνε ο Νίκος Παππάς, ζητώντας από όλα τα κόμματα να βάλουν νερό στο κρασί τους, μιλώντας στο Νίκο Χατζηνικολάου και τον Realfm.

Ερωτηθείς γιατί ενόψει της 15ης Ιουνίου που είναι το επόμενο Eurogroup η κυβέρνηση δεν προχωρά σε μία συνεννόηση με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης για να στηριχθεί το αίτημα για την ρύθμιση του ελληνικού χρέους ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης απάντησε:

«Νομίζω ότι η συνεννόηση και ο συντονισμός των δυνάμεων, ακόμα και εάν κάποιους θα τους έφερνε σε δύσκολη θέση διότι θα πρέπει να διαφωνήσουν με τους Ευρωπαίους αδελφούς τους, είναι κάτι το απαραίτητο. Θεωρώ αυτονόητο ότι όλα τα κόμματα οφείλουν, βάζοντας λίγο νερό στο κρασί της οξείας αντιπολιτευτικής τους τακτικής, να συντονίσουν τις δυνάμεις τους ούτως ώστε να υπάρχει μία καθαρή εθνική θέση για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους».

Σημείωσε ωστόσο πως αυτό δεν έχει γίνει εφικτό έως σήμερα:

«Δυστυχώς αυτό από το δημόσιο διάλογο δεν έχει καταστεί εφικτό έως τώρα. Εμείς ως η παράταξη που κυβερνά θα πρέπει να είμαστε και αυτοί που θα πάρουμε την πρωτοβουλία. Επιμένω να λέω και να διαπιστώνω και από την τελευταία συζήτηση στη Βουλή ότι δυστυχώς δεν είναι αυτό το πολιτικό κλίμα. Αυτό, μου θύμισε τις κρίσιμες στιγμές του 2015, που βεβαίως τώρα δεν υπάρχει καμία σχέση διότι αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της, όπου η αντιπολίτευση αρνήθηκε να συνηγορήσει στο αίτημα για ολιγοήμερη παράταση του τότε προγράμματος ούτως ώστε να μην κλείσουν οι τράπεζες καθώς πηγαίναμε για δημοψήφισμα».

Πηγή: enikos.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter