Παππάς στο CNN: Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα (Video)

Παππάς στο CNN: Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα (Video)

Tα στοιχεία που συνηγορούν στο ότι η Ελλάδα αλλάζει σελίδα, παρέθεσε ο υπουργός Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό CNN, από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τις οποίες επισκέπτεται.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα. Σίγουρα στέκεται σε πολύ πιο στέρεο έδαφος. Πόσος καιρός πιστεύετε ότι θα χρειαστεί, όμως, μέχρι η χώρα να γίνει εντελώς οικονομικά ανεξάρτητη;», ρωτήθηκε από την δημοσιογράφο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, για να δώσει την εξής απάντηση:

«Η χώρα είναι μέλος της Ε.Ε. και η οποία αναπτύσσει συγκεκριμένο μηχανισμό να βοηθήσει την επιστροφή της χώρας στις αγορές. Έχουμε μεγάλη σιγουριά ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν από το Eurogroup θα εξασφαλίσουν την επιστροφή μας στις αγορές του χρόνου τον Αύγουστο, όποτε τελειώνει και το τωρινό πρόγραμμα. Ούτως ή άλλως, το ξεκάθαρο μήνυμα, όπως επισημάνατε, είναι ότι έχουμε αύξηση του ΑΕΠ, αύξηση της απασχόλησης, αύξηση εξαγωγών, αύξηση επενδύσεων και όλα αυτά τα μακροοικονομικά που υποδηλώνουν ότι θα είμαστε σε θέση να θεμελιώσουμε πλήρως την πρόσβαση στις αγορές, που θα ομαλοποιεί της ικανότητα μας να εξυπηρετούμε τις οικονομικές μας ανάγκες».

Το επόμενο ερώτημα του CNN εστιάσθηκε στην ανεργία και το brain drain, θέματα για τα οποία ο Νίκος Παππάς δήλωσε: «Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνουμε και που κάναμε άμεσα ήταν να εξασφαλίσουμε ότι τα Ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία είναι οργανωμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να επωφελούνται τα start-ups, οι νεοφυείς επιχειρήσεις και οι άνθρωποι να μπορούν να επιστρέψουν στη χώρα, να ξεκινούν δικιά τους επιχείρηση για να κερδίσουν τα προς τα ζην αντί να φεύγουν στο εξωτερικό. Υπάρχει, βέβαια, ένα θέμα με το γενικό μακροοικονομικό περιβάλλον αλλά εδώ επωφελούμαι την ευκαιρία να σας ενημερώσω πως όταν έγινε η πολιτική αλλαγή το 2015, η ανεργία ήταν στο 27%. Τώρα είμαστε μόλις πάνω από το 21% και φαίνεται ότι η δυναμική είναι ότι η ανεργία θα πέσει κι άλλο τους επόμενους μήνες. Σχεδόν 350.000 θέσεις εργασίες έχουν δημιουργηθεί», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Ν. Παππάς.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter