Παππάς: Τα κομματα να πάρουν θέση για τους καναλάρχες που έκαναν προσφυγές κατά του ΕΣΡ

Παππάς: Τα κομματα να πάρουν θέση για τους καναλάρχες που έκαναν προσφυγές κατά του ΕΣΡ

Να πάρουν θέση «για την προσφυγή των καναλαρχών στο ΣτΕ κατά της απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης» κάλεσε, μέσω του ραδιοφώνου 24/7, τα κόμματα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Στη ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός χαρακτήρισε «προβλέψιμη» την προσφυγή, γιατί καθώς είπε, «οι καναλάρχες επιδιώκουν να μην υπάρχει τίμημα ή να είναι ελάχιστο».

Για την ιστορία, ο Σκάι, το Star και η Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και πάλι για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που είναι 7 και την τιμή εκκίνησης που ορίστηκε στα 35 εκατ. ευρώ.

«Το θέμα είναι τι κάνουν τα κόμματα. Πρέπει να τοποθετηθούν, εάν θέλουν να στηρίξουν το Σύνταγμα και τους νόμους» σημείωσε ο Νίκος Παππάς και υποστήριξε ότι «τα 35 εκατ. ευρώ για δέκα χρόνια δεν είναι μεγάλο ποσό». Ως παράδειγμα μάλιστα, έφερε τηλεοπτικό σταθμό, που προσέφυγε στη δικαιοσύνη σε βάρος του Δημοσίου με επιχείρημα ότι είχε 32 εκατ. απώλειες από ένα μόνο προϊόν και για μια μόνο σεζόν.

Ο κ. Παππάς είπε, επίσης, ότι το ΕΣΡ έχει κάνει μέσα σε λίγους μήνες όσα δεν έγιναν επί σειρά ετών.

Ερωτηθείς για το ψηφιακό ραδιόφωνο, υποστήριξε, ότι η μετάβαση θα γίνει σύντομα και σημείωσε ότι το τοπίο σήμερα στο ραδιόφωνο, είναι πιο άναρχο από ό,τι στην τηλεόραση.

Τέλος, για την ΕΡΤ, δήλωσε ότι «έκλεισε ένας κύκλος και ανοίγει ένας άλλος». «Μέλημά μας ήταν να ξανανοίξει η ΕΡΤ και να μη χάσουν τη θέση τους οι εργαζόμενοι» υπογράμμισε ο κ. Παππάς, σημειώνοντας ότι «τώρα ανοίγει ένας νέος κύκλος που είναι η ανάπτυξη και το ξεκαθάρισμα με τους παλιούς λογαριασμούς».

(Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter