Παππάς: Ξανά στις αγορές με τη σφραγίδα της αριστερής προοδευτικής μακροχρόνιας διακυβέρνησης

Παππάς: Ξανά στις αγορές με τη σφραγίδα της αριστερής προοδευτικής μακροχρόνιας διακυβέρνησης

«Η μεταμνημονιακή Ελλάδα, η Ελλάδα που βγαίνει ξανά, όχι μόνο στις αγορές, αλλά ξαναστέκεται στα πόδια της, θα έχει τη σφραγίδα της αριστερής προοδευτικής μακροχρόνιας διακυβέρνησης». Αυτήν τη βεβαιότητα διατύπωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, μιλώντας στη συζήτηση του προϋπολογισμού.

 Ο ίδιος όχι μόνο δήλωσε σίγουρος ότι ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει επιστροφή στο παλιό «κακό παρελθόν» των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά συμβούλευσε και τη ΝΔ να κατανοήσει ότι όσο παραμένει σφιχταγκαλιασμένη με τις ακροδεξιές και ακραία νεοφιλελεύθερες απόψεις του success story, ο λαός θα την αποδοκιμάζει. Ο κ. Παππάς δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η θέση του συνεδρίου της ΝΔ για προαιρετική κοινωνική ασφάλιση θα την κυνηγάει όλο το επόμενο διάστημα και δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον «πιο αποτυχημένο υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης που πέρασε ποτέ».

«Ο ελληνικός λαός βρίσκεται μπροστά σε πολύ καθαρές επιλογές. Ή θα επιστρέψει στην πραγματικότητα του παρελθόντος που τα ελλείμματα και η αδιαφάνεια ήταν ο κανόνας, ή θα επιλέξει δυνάμεις που παράγουν ελλείμματα και ανεργία ή θα συνεχίσει να βαδίζει στον δρόμο της ανάκαμψης» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

«Η Νέα Δημοκρατία δεν αντέχει να βλέπει ότι κλείνουν σιγά σιγά οι πληγές των πολιτικών που εφάρμοσε αυτή και οι κυβερνήσεις συνεργασίας στις οποίες συμμετείχε» ανέφερε και πρόσθεσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «πόνταρε όλα τα λεφτά της, έβαλε όλα της τα αυγά, όλα της τα υπάρχοντα πάνω στο πλοίο της αριστερής παρένθεσης. Και το πλοίο της αριστερής παρένθεσης βυθίστηκε και βυθίστηκε αύτανδρο. Και η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να κάνει ούτε ανέλκυση, βεβαίως, και δεν μπορεί να κάνει απορρύπανση από τις ακροδεξιές και τις ακραία νεοφιλελευθέρες ιδέες, τις οποίες είχε φορτώσει στο πλοίο της αριστερής παρένθεσης ως πυρομαχικό και ως εφόδιο».

«Ενώπιον αυτών των αδιεξόδων βρίσκεται η αξιωματική αντιπολίτευση και κομίζει στον πολιτικό διάλογο ιδέες όπως “οι ανισότητες είναι στην ανθρώπινη φύση”, “η φοροδιαφυγή είναι ανθρώπινο δικαίωμα” και τελευταίως “ασφάλιση θα έχει όποιος επιλέγει. Όποιος μπορεί”. Είναι μία τομή, νομίζω, στις πολιτικές θέσεις της ΝΔ, η οποία θα την χαρακτηρίσει και θα την κουβαλάει για πολύ. Γιατί απ’ ότι καταλάβαμε είναι πλέον και επίσημη συνεδριακή της θέση, αυτό πρέπει να το ακούσει ο ελληνικός λαός. Ότι η αξιωματική αντιπολίτευση μετατοπίζεται σε μία θέση προαιρετικής κοινωνικής ασφάλισης, η οποία, βεβαίως, απέχει έτη φωτός από τις δικές μας επιλογές, οι οποίες και την καθολικότητα επιβάλλουν αλλά προστατεύουν και τους ανθρώπους οι οποίοι αδυνατούσαν να έχουν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και συμβούλευσε τη ΝΔ: «Κυρίες και κύριοι της αντιπολίτευσης δεν είναι ασφαλές καταφύγιο το success story της κυβέρνησης Σαμαρά. Δεν μπαίνετε σε ένα καταφύγιο. Σφιχταγκαλιάζετε ένα ναυάγιο, το οποίο έχει καταδικάσει ο ελληνικός λαός δύο και τρεις φορές. Διαλέγετε τη μικρή και εύκολη διανοητική πολιτική και ιδεολογική προσπάθεια. Δεν αναρωτιέστε τι μπορεί να σημαίνει για ένα συντηρητικό κόμμα στη μεταμνημονιακή εποχή η πορεία της χώρας, πώς πρέπει να προχωρήσει και με ποιο ιδεολογικό οπλοστάσιο να μπαίνετε. Και δεν είναι απλά νεοφιλελεύθερο. Είναι ακραία νεοφιλελεύθερο, είναι επιλογές που στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, στις δυτικές κοινωνίες έχουν δοκιμαστεί με ολέθρια αποτελέσματα, ως προς τη φτώχεια, τις κοινωνικές ανισότητες, την αποτελεσματικότητα».

«Είχατε δεσμευτεί σε στόχους 20 δισ. παραπάνω, είχατε υπογράψει 15.000 απολύσεις και είχατε δεσμευτεί σε ένα πρόγραμμα που δεν υπήρχε περίπτωση να βγει» τόνισε ο κ. Παππάς και συμπλήρωσε ότι ο κ. Σαμαράς και ο κ. Μητσοτάκης, «ο πιο αποτυχημένος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης», αυτά είχε υπογράψει και καλό θα είναι με την ευκαιρία της συζήτησης του προϋπολογισμού αν επιμένει σε αυτές τις υπογραφές, να το πει, για να γνωρίζει και ο λαός καθαρά τι θέλει να κάνει.

«Θα σας συνιστούσα, δε, να αποφεύγετε τις ακρότητες, όπως ότι η ΝΔ θα μειώσει τους φόρους ή ότι είναι το κόμμα των φτωχών. Αυτά είναι χονδροειδή ψεύδη που δεν μπορούν να σταθούν. Ο λαός δεν μπορεί να ξεχάσει ούτε πως πολιτευτήκατε όταν συζητούσαμε τις off shore, ούτε την πρακτική των δανείων με αέρα, ούτε τα άφαντα πόθεν έσχες, ούτε, βεβαίως, τις μόνιμες και διαρκείς σχέσεις διαπλοκής» παρατήρησε.

Ειδικά για την εξαγγελία μείωσης των φόρων από τη ΝΔ, ο κ. Παππάς επισήμανε ότι η ΝΔ φέρνει το θέμα στην πολιτική συζήτηση ως δικαιολογία για να περάσει όσες νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ απέτρεψε. Κάλεσε, δε, τον πρόεδρο της ΝΔ να αποκαλύψει ποιες μεταρρυθμίσεις εννοεί, να αποκαλύψει τον σκληρό πυρήνα του μνημονίου που ονειρεύεται να εφαρμόσει.

Η χώρα αλλάζει σε όλους τους τομείς, είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και επικαλέστηκε την ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων με μικρότερο κόστος από αυτό που είχαν συμφωνήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Αναφέρθηκε στη διάχυση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών με στόχο τη δίκαιη ψηφιακή ανάπτυξη. «Για εμάς αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μην περάσουμε σε έναν νέο κύκλο διευρυνόμενων ανισοτήτων» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, σημειώνοντας ότι «η ελληνική ραδιοφωνία και τηλεόραση συνεχίζει την ανασυγκρότησή της και ανοίγει τον δρόμο της υβριδικής τηλεόρασης», «κατατίθεται το νομοσχέδιο για τα ραδιόφωνα και κανείς δεν θα πρέπει να ανησυχεί διότι οι χωρητικότητες είναι πολύ μεγάλες». Επίσης, ρυθμίζεται το διαδίκτυο και αναπτύσσεται και ο τομέας των οπτικοακουστικών παραγωγών που είχε υποτιμηθεί.

Σε σχέση με την ψηφιακή πολιτική, ο κ. Παππάς ενημέρωσε ότι ψηφιοποιείται το Δημόσιο με αρχή το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται το σύστημα ηλεκτρονικής υπογραφής και ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων. Αυτό το πρόγραμμα, σε συνεργασία με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, θα γενικευθεί σε όλο το Δημόσιο και θα έχει ως αποτέλεσμα εξοικονόμηση πόρων 400 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο. Ταυτόχρονα, θα προχωρήσουν τα προγράμματα ηλεκτρονικής ταυτοποίησης πολιτών και επιχειρήσεων στα ολοκληρωμένα πληροφοριακά συστήματα για την υγεία και τον ΕΦΚΑ, στο ηλεκτρονικό ΚΕΠ, ενώ έχει γίνει προετοιμασία για το ζήτημα των κυβερνοεπιθέσεων.

Αναφορικά με τις συνδεσιμότητες αναπτύχθηκε πρόγραμμα που βραβεύτηκε σε επίπεδο Ευρώπης και σε λίγες ημέρες ξεκινάει η ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών, ενώ η κυβέρνηση υπήρξε απολύτως συνεπής στη δέσμευση που έχει αναλάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός για τη στήριξη της συνδεσιμότητας των κατοίκων των απομακρυσμένων περιοχών και των νησιών.

Όπως τόνισε ο υπουργός, άλλα σοβαρά βήματα γίνονται και στον τομέα του διαστήματος. Ήδη, ανακοινώθηκε η θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων διαστημικών εφαρμογών και μία μεγάλη επένδυση από τον ΟΗΒ για την εγκατάσταση στην Ελλάδα μονάδας κατασκευής μικροδορυφόρων και δορυφόρων, ενώ ολοκληρώνεται και ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter