Παππάς: Υπάρχει η θετική πλειοψηφία στη Βουλή για τη στήριξη της συμφωνίας των Πρεσπών

Παππάς: Υπάρχει η θετική πλειοψηφία στη Βουλή για τη στήριξη της συμφωνίας των Πρεσπών

«Να διευρυνθεί ο κοινοβουλευτικός έλεγχος και να μη συζητιούνται με ανευθυνότητα στη δημόσια σφαίρα αυτά τα ζητήματα» σχολίασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, την περίπτωση με τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το 2011 είχε μιλήσει για γκρίζες ζώνες στα μυστικά κονδύλια, ενώ τάχθηκε υπέρ του να επεκταθεί η ρύθμιση που ισχύει για το ΥΠΕΞ και στα άλλα υπουργεία. «Όλοι μας καλούμαστε να δείξουμε ένα αίσθημα ευθύνης και στην πολιτική και στη δημοσιογραφία» σχολίασε ο Ν. Παππάς υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «τώρα την υπόθεση ανέλαβε ο πρωθυπουργός και προχωράμε παρακάτω. Η γραμμή για το Μακεδονικό δεν αλλάζει, η Ελλάδα δεσμεύεται σε ανώτατο επίπεδο από τη συμφωνία των Πρεσπών και πέραν τούτου ουδέν» τόνισε κλείνοντας το θέμα.

Αναφορικά με τη στάση του Π. Καμμένου, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε ότι δεν θα δημιουργηθούν πολιτικές εξελίξεις γιατί υπάρχει η πλειοψηφία στη Βουλή και κανένας εκ των βουλευτών που συμμετέχουν στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν διατίθεται να ψηφίσει μια πρόταση μομφής από τη Νέα Δημοκρατία. Καλούμενος να σχολιάσει αιτιάσεις του τύπου ότι ο «Π.Καμμένος κρατά τον πρωθυπουργό» ο Ν. Παππάς απάντησε ότι «αυτά είναι ενδεικτικά του επιπέδου ορισμένων. Ο πρωθυπουργός έχει κάνει καθαρή τη θέση του και έχει την υποχρέωση να εξαντλεί τις δυνατότητες συγκρότησης πλειοψηφίας της Βουλής με αταλάντευτη γραμμή και στα οικονομικά και στα εξωτερικά ζητήματα. Αυτή η κυβέρνηση έχει αντέξει πολλά περισσότερα» συμπλήρωσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχει η θετική πλειοψηφία στη Βουλή για τη στήριξη της κυβέρνησης και της συμφωνίας των Πρεσπών.

Επανερχόμενος στο ίδιο θέμα, ο Ν. Παππάς τόνισε ότι «η συμφωνία θα υπερψηφιστεί. Οι θέσεις του Π. Καμμένου είναι γνωστές και με αυτό το δεδομένο πορευόμαστε». Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προκληθεί θέμα συγκρότησης της κυβέρνησης η οποία θα έχει τη θετική πλειοψηφία στήριξης της Βουλής. Σημείωσε δε, ότι η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει ευρύτερες πλειοψηφίες υπερψήφισης της συμφωνίας.

«Δεν θα σχολιάσω δημοσίως τι έχει διαμειφθεί σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Αυτή τη στιγμή η διαχείριση των απορρήτων δαπανών από το ΥΠΕΞ γίνεται με τρόπο συμπαγή και ενδεδειγμένο και με τον έλεγχο της Βουλής, πέραν τούτου ουδέν» επανάλαβε ο Ν. Παππάς καλούμενος να σχολιάσει τα όσα ακούγονται. Καλούμενος να σχολιάσει τις δηλώσεις της εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Μ. Σπυράκη για την επιστολή Κοτζιά, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «η κα Σπυράκη βρίσκεται σε απόγνωση δημιουργίας γεγονότων. Ότι έγινε έγινε υπό το φως του ηλίου και προχωράμε παρακάτω» συμπλήρωσε ο Ν. Παππάς.

Απαντώντας στο αν ο Ν. Κοτζιάς θα γίνει ο «νέος Βαρουφάκης» για την κυβέρνηση, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Κοτζιάς σπανίως λέει ψέμματα. Αποκλείεται να γίνει ο νέος Βαρουφάκης». Αναφερόμενος στο θέμα μείωσης των συντάξεων, ο Ν. Παππάς είπε ότι «είμαστε σε καλό δρόμο» και η ολοκλήρωση του προϋπολογισμού θα επικυρώσει αυτό που έχει αντιληφθεί και ο κόσμος. Πρόσθεσε ότι οι εταίροι έχουν πειστεί ότι το μέτρο αν εφαρμοστεί θα φέρει περισσότερα προβλήματα από όσα θα έλυνε, και κάλεσε τον κόσμο να είναι αισιόδοξος όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα.

Καλούμενος να σχολιάσει την υποψηφιότητα του Παύλου Γερουλάνου για τον δήμο Αθηναίων, ο Ν. Παππάς είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τις δικές του διαδικασίες και η συγκριμένη υποψηφιότητα πηγαίνει από το Κίνημα Αλλαγής. Επίσης, πρόσθεσε ότι μια υποψηφιότητα της Αριστεράς είναι κάτι που η Αθήνα χρειάζεται.

Τέλος, απαντώντας για τις αιτιάσεις του Κινήματος Αλλαγής περί χρηματοδότησης της συμφωνίας των Πρεσπών από τον Σόρος, σημείωσε ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία εργάστηκε για να έρθει αυτή η συμφωνία στο σημείο εφαρμογής της. Όλα τα άλλα έχουν δευτερεύουσα σημασία, δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει ο κάθε διεθνής παράγοντας» σχολίασε. Κλείνοντας και απαντώντας για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το Κίνημα Αλλαγής, ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι «δεν είναι οι σχέσεις που θα έπρεπε να είχαν κόμματα που τοποθετούνται στην προοδευτική παράταξη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter