«Παραδειγματική τιμωρία των ενόχων» για το κύκλωμα των φαρμάκων κατά του καρκίνου ζητά η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ

«Παραδειγματική τιμωρία των ενόχων» για το κύκλωμα των φαρμάκων κατά του καρκίνου ζητά η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ

«Βόμβα στον χώρο της υγείας» χαρακτηρίζει το ζήτημα της παράνομης διακίνησης ογκολογικών φαρμάκων η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Ματίνα Παγώνη.

Η κ. Παγώνη ζητά την «παραδειγματική τιμωρία των ενόχων», μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιρρίπτει ευθύνες και στις διοικήσεις των νοσοκομείων και καλεί τους ασθενείς να μην χάσουν την εμπιστοσύνη τους προς τα νοσοκομεία.

«Πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη θα πρέπει να επισπεύσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι, ενώ συγχρόνως να λειτουργήσουν τα Πειθαρχικά Συμβούλια των εμπλεκομένων και να διαγραφούν από τους κλάδους τους το συντομότερο δυνατόν. Βεβαίως ευθύνες έχουν και οι διοικήσεις των νοσοκομείων, οι οποίες είναι δυνατόν όλο αυτό το διάστημα να μη γνώριζαν τι συνέβαινε στο χώρο που διοικούν; Υποτίθεται ότι τοποθετήθηκαν στα νοσοκομεία νέες διοικήσεις για να επιτελούν καλύτερο έργο σε σύγκριση με τις προηγούμενες» σημειώνει η κ. Παγώνη.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, τονίζει επίσης ότι «οι ογκολογικοί ασθενείς δεν πρέπει επ’ ουδενί να χάσουν την εμπιστοσύνη τους προς τα νοσοκομεία, διότι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σε όλους τους κλάδους υπάρχουν εξαιρέσεις και δεν είναι όλοι οι γιατροί, οι φαρμακοποιοί και νοσηλευτές επιλήσμονες του όρκου τους».

Η ΕΙΝΑΠ, προσθέτει, «θα συνεχίσει να στηρίζει την σωστή λειτουργία των νοσοκομείων και την ενίσχυσή τους με μόνιμο προσωπικό».

« Ελπίζω», συνεχίζει η κ. Παγώνη «ότι από εδώ και στο εξής θα γίνεται καλύτερος έλεγχος στη διακίνηση των φαρμάκων των εσωτερικών και εξωτερικών ασθενών με παράλληλη δραστηριοποίηση των διοικήσεων, ούτως ώστε να επιτελούν το έργο για το οποίο έχουν διορισθεί».

Τέλος καλεί το Υπουργείο Υγείας «να αναλάβει τις ευθύνες του πάνω σε αυτό το θέμα». 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter