Παραδόθηκε στο FBI ο πρώην διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ (Video)

Παραδόθηκε στο FBI ο πρώην διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ (Video)

Ο Πολ Μάναφορτ, πρώην διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, παραδόθηκε σήμερα στις ομοσπονδιακές αρχές (FBI) όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά δίκτυα.

Ο πρώην διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, ο Πολ Μάναφορτ, έφθασε σήμερα το πρωί στο FBI αφού κλήθηκε να παραδοθεί στη δικαιοσύνη στο πλαίσιο της έρευνας για τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου 2016, την οποία διεξάγει ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ.

Σε βάρος του Πολ Μάναφορτ, πρώην διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, και ενός συνεργάτη του στις επιχειρήσεις απαγγέλθηκαν σήμερα από Ομοσπονδιακό Σώμα Ενόρκων 12 κατηγορίες, μεταξύ άλλων για συνωμοσία εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, συνωμοσία για ξέπλυμα χρημάτων και παραβίαση των ομοσπονδιακών νόμων για τα λόμπι και τις τράπεζες, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ.

«Η παραπομπή περιλαμβάνει 12 κατηγορίες: συνωμοσία εναντίον των ΗΠΑ, συνωμοσία για ξέπλυμα χρημάτων, μη δήλωση στις αρμόδιες αρχές πράκτορα ξένου εντολέα, ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις FARA (Foreign Agents Registration Act), ψευδείς δηλώσεις και επτά κατηγορίες για μη δήλωση τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό», αναφέρεται στη δήλωση του Πίτερ Καρ, του εκπροσώπου του Ρόμπερτ Μιούλερ.

Στο κατηγορητήριο, που αναπτύσσεται σε 31 σελίδες, δεν υπάρχει πάντως καμιά αναφορά στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ ούτε υπονοείται πως υπήρξε κάποια συνέργεια ανάμεσα στην ομάδα του ρεπουμπλικανού υποψηφίου και τις ρωσικές αρχές με στόχο την αλλοίωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας.

Ο Μάναφορτ και ο συνεργάτης του, ο Ρίτσαρντ (Ρικ) Γκέιτς, κατηγορούνται κυρίως ότι δραστηριοποιούνταν ως λομπίστες και σύμβουλοι του φιλορώσου πρώην προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς χωρίς να το έχουν δηλώσει στις αρμόδιες αρχές.

Περισσότερα από 75 εκατομμύρια δολάρια πέρασαν από λογαριασμούς οφσόρ που διαχειρίζονται οι δύο άνδρες. Ο Πολ Μάναφορτ κατηγορείται ότι μόνον αυτός ξέπλυνε 18 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Μάναφορτ μετέβη σήμερα στο γραφείο του FBI στην Ουάσινγκτον και ενδέχεται να εμφανιστεί αμέσως μετά ενώπιον δικαστηρίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρόμπερτ Μιούλερ.

Η αντίδραση Trump μέσω Twitter

“Συγγνώμη αλλά αυτό ήταν χρόνια πριν, πριν ο Πολ Μάναφορτ ενταχθεί στην προεκλογική εκστρατεία. Γιατί δεν είναι η ανέντιμη Χίλαρι και οι Δημοκρατικοί το επίκεντρο της έρευνας;;;;;” διερωτάται με ανάρτησή του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. 

Η αναφορά ωστόσο αυτή του προέδρου Τραμπ μάλλον είναι λάθος καθώς ο Μάναφορτ κατηγορείται για πράξεις έως τουλάχιστον και το 2016, όπως σχετικά αναφέρεται.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/925005659569041409

https://twitter.com/TrumpEra_2017/status/924981109644918785

Πληροφορίες: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ / Russian Today

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter