Παραιτείται ο Γιάννης Μουζάλας για να πάει Επίτροπος στην ΕΕ;

Παραιτείται ο Γιάννης Μουζάλας για να πάει Επίτροπος στην ΕΕ;

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προκειμένου να διεκδικήσει τη θέση του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Ε.Ε. (θα είναι ένας εκ των τριών υποψηφίων που θα ανακοινωθούν στις 21 Νοεμβρίου) ανακοίνωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Μουζάλας.

Στη σημερινή μαραθώνια συνεδρίαση του κορυφαίου οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ το μεταναστευτικό απασχόλησε επί μακρόν τα μέλη του οργάνου ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ασκήθηκε κριτική στον κ. Μουζάλα για το γεγονός ότι δεν μετέφερε στην ηπειρωτική χώρα από τα κέντρα διαμονής στα νησιά τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.  

Σύμφωνα πάντως με κυβερνητικές πηγές ο κ. Μουζάλας έχει προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου μεθαύριο Τετάρτη και «δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του υπουργού».

Όπως αναφέρουν τέλος πηγές της Κουμουνδούρου, στόχος παραμένει η βελτίωση της διαβίωσης των προσφύγων καθώς και η προστασία των ασυνόδευτων παιδιών ενώ κατεγράφη η ανάγκη του συντονισμού όλων των εμπλεκομένων υπουργείων, καθώς η Ελλάδα σηκώνει στους ώμους της ένα πολύ μεγάλο φορτίο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter