Παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος της Βουλής ο Δημήτρης Καμμένος (pdf)

Παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος της Βουλής ο Δημήτρης Καμμένος (pdf)

Τίτλοι τέλους στο σίριαλ της παραίτησης του Δ. Καμμένου από την αντιπροεδρία της Βουλής. Τι σημειώνει στη δήλωση παραίτησης ο ανεξάρτητος βουλευτής. Ποιοι είναι οι «υποψήφιοι» από τους ΑΝΕΛ.

Την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου υπέβαλλε ο Δ. Καμμένος στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Ο ανεξάρτητος βουλευτής αν και είχε δεσμευθεί πως θα παραδώσει την έδρα μετά τη διαγραφή του από τους ΑΝΕΛ, όπως είχε επισημάνει ο πρόεδρος της Βουλής, εν συνεχεία άλλαξε στάση και διατεινόταν πως θα παραμείνει στην αντιπροεδρία έως ότου η πλειοψηφία καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του.

Εν τέλει, όπως είχε προαναγγείλει από την Πέμπτη, ο ανεξάρτητος βουλευτής υπέβαλλε την παραίτησή του, διευκολύνοντας τις διαδικασίες, καθώς με αυτόν τον τρόπο και οι ΑΝΕΛ θα εκπροσωπούνται στο προεδρείο της Βουλής.

«Ύστερα από τη διαγραφή από το κόμμα των ΑΝΕΛ για τη ψήφο καρδιάς που έδωσα για το ζήτημα της Μακεδονίας μας και κατόπιν των σχετικών συνομιλιών που έχουν πραγρατοποιηθεί μεταξύ μας το τελευταίο διάστημα, σας ενημερώνω για την απόφασή μου να διευκολύνω την εύρυθμη λειτουργία του Προεδρείου του Κοινοβουλίου και να μην εξαντλήσω τις δυνατότητες που μου παρέχει ο Κανονισμός της Βουλής» αναφέρει στη δήλωση παραίτησής του ο Δ. Καμμένος και ευχαριστεί τα μέλη του Κοινοβουλίου για την άρτια συνεργασία.

Η δήλωση παραίτησης:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2018/07/09/5b435e91cd3a18249e2ffdd2.pdf

Ποιοι είναι οι «υποψήφιοι»

Ως προς τον βουλευτή των ΑΝΕΛ που επίκειται να καλύψει τη θέση, οι υποψήφιοι είναι οι Θ. Παπαχριστόπουλος, Κ. Ζουράρις και Κ. Κατσίκης. Κατά τα φαινόμενα οι δύο τελευταίοι συγκεντρώνουν μεγαλύτερες πιθανότητες, αφού ο κ. Παπαχριστόπουλος όταν ρωτήθηκε σχετικά από κοινοβουλευτικούς συντάκτες στους διαδρόμους της Βουλής απάντησε: «Δεν ξέρω, δεν ασχολούμαι».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter