Παραιτήθηκε από την ΕΡΤ ο Λάμπης Ταγματάρχης

Παραιτήθηκε από την ΕΡΤ ο Λάμπης Ταγματάρχης

Την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ ανακοίνωσε ο Λάμπης Ταγματάρχης, με επιστολή του προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά.

Ο κ. Παππάς αποδέχθηκε την παραίτηση του κ. Ταγματάρχη και τον ευχαρίστησε θερμά για τις υπηρεσίες του και την ουσιαστική συμβολή του στην αναδιοργάνωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, μετά την επαναλειτουργία της τον Ιούνιο του 2015.

Ο κ. Λάμπης Ταγματάρχης, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό, ανέφερε πως ολοκληρώθηκε ο πρώτος καθοριστικός κύκλος ομαλής λειτουργίας της ΕΡΤ και ότι παραδίδει την εταιρεία εύρωστη, λειτουργικά σύγχρονη, έχοντας εφαρμόσει διαδικασίες που διασφαλίζουν τη διαφάνεια στην οικονομική διαχείρισή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, ο παραιτηθείς διευθ. σύμβουλος της ΕΡΤ δήλωνε εδώ και εβδομάδες κουρασμένος και προβληματισμένος από τις συνεχείς επιθέσεις στην κρατική τηλεόραση και το πρόσωπό του.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι σχέσεις του κ. Ταγματάρχη με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής παραμένουν πολύ καλές.

Πλέον θα δρομολογηθούν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες για να βρεθεί ο αντικαταστάτης του Λάμπη Ταγματάρχη, με το υπουργείο να αναζητά άνθρωπο τεχνοκράτη με εμπειρία στην τηλεόραση και το μάνατζμεντ.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης:

“Μετά από δύο χρόνια ευδόκιμης θητείας, ο Λάμπης Ταγματάρχης αποχωρεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ. Σε αυτό το διάστημα έφερε εις πέρας με επιτυχία το δύσκολο έργο της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ επιλύοντας τα προβλήματα που σώρευσε στη δημόσια ραδιοτηλεόραση το καταστροφικό «μαύρο». Παρά την σφοδρή κριτική –πολλές φορές κακόπιστη- που δέχθηκε τόσο ο ίδιος όσο και το σύνολο της διοίκησης της ΕΡΤ, κατόρθωσε με επαγγελματισμό και συνέπεια να στήσει από την αρχή έναν σύγχρονο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό”.

Παράλληλα, ανακοίνωση εξέδωσε και το ΔΣ της ΕΡΤ στην οποία αναφέρει:

“Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ ευχαριστούν από καρδιάς τον έως σήμερα Διευθύνοντα Σύμβουλο Λάμπη Ταγματάρχη για την προσφορά του στην ανασύσταση και εύρυθμη λειτουργία της ΕΡΤ την τελευταία διετία.

Με την εργώδη προσπάθειά του καταφέραμε να ξεπεράσουμε ανυπέρβλητα εμπόδια, να δομήσουμε από την αρχή έναν νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, με διαφανείς διαδικασίες, ορθολογική οικονομική διαχείριση, πλουραλιστικό και ποιοτικό περιεχόμενο.

Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε για να κάνουμε την ΕΡΤ ακόμα καλύτερη”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter