Παρακολουθήστε LIVE τις ομιλίες Τσίπρα-Μακρόν στην Πνύκα

Παρακολουθήστε LIVE τις ομιλίες Τσίπρα-Μακρόν στην Πνύκα

«Περάσαμε, με ταχύτητα μεγάλη, από την Ευρώπη των πολιτών στην Ευρώπη των τραπεζών, των μεγάλων συμφερόντων και των τεχνοκρατών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Πνύκα. Αυτή την ώρα στο βήμα, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

«Στέλνουμε ένα μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο. Είμαστε αποφασισμένοι να προωθήσουμε τον διάλογο στην Ευρώπη για ένα νέο συμβόλαιο δημοκρατίας και αλληλεγγύης», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τον χαιρετισμό του στον λόφο της Πνύκας για την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η χρηματοπιστωτική κρίση μετεξελίχθηκε σε κρίση δημοκρατίας και κρίση πολιτικής, διευρύνοντας τις ανισότητες μεταξύ των πολιτών.

«Περάσαμε, με ταχύτητα μεγάλη, από την Ευρώπη των πολιτών στην Ευρώπη των τραπεζών, των μεγάλων συμφερόντων και των τεχνοκρατών», εξήγησε.

Όπως είπε, η Eυρώπη χρειάζεται να αλλάξει αν θέλει να επιζήσει, ενώ στάθηκε στην ανάγκη μιας Ενωμένης Ευρώπης «όχι ως δύναμης επιβολής, αλλά ως δύναμης ειρήνης, προόδου, ασφάλειας».

«Πρέπει και μπορούμε να καταστήσουμε την Ευρώπη ικανή να ανταποκριθεί στις προκλήεις του μέλλοντος», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Ευρωζώνη πρέπει να μετατραπεί από θεσμό ενισχυμένης συνεργασίας σε θεσμό ενισχυμένης αλληλεγγύης.

Παρακολουθείστε LIVE τις ομιλίες:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter