Παραμονή Πρωτοχρονιάς με ήλιο και καλοκαιρία – Εξαίρεση τα… χιόνια στην ορεινή Κρήτη (Χάρτες)

Παραμονή Πρωτοχρονιάς με ήλιο και καλοκαιρία – Εξαίρεση τα… χιόνια στην ορεινή Κρήτη (Χάρτες)

Σήμερα Κυριακή 31/12, ο καιρός σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα θα βελτιωθεί και οι βροχές θα περιοριστούν στο Καστελόριζο και στην Κρήτη (όπου θα χιονίσει στα ορεινά), αλλά και εκεί μετά το μεσημέρι θα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι θερμοκρασίες δε θα σημειώσουν αξιόλογη μεταβολή, ωστόσο νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός (τοπικά ισχυρός στα βόρεια).

Την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017 σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες, με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Εξαίρεση αποτελεί η Κρήτη όπου μέχρι το μεσημέρι τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως στα βόρεια, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινότερα τμήματα Τις πρωινές και βραδινές σε πολλές περιοχές η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, ενώ παράλληλα στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός, ο οποίος στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι τοπικά ισχυρός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -8 έως 6 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 10, στην Ήπειρο και στην Κεντρική Ελλάδα από -3 έως 12, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 1 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 5 έως 11 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 7 έως 13 βαθμούς, αλλά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή μικρή εξασθένηση, αλλά στα νοτιοανατολικά πελάγη σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και από το απόγευμα θα ενισχυθούν στα 7 με 8 μποφόρ. Στο παράκτια τμήματα του Ιονίου οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς, ενώ στα νησιωτικά τμήματα θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς, αλλά στα βόρεια θα διατηρηθεί 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες και αρκετό κρύο. Τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη με αυξημένη πιθανότητα να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, με προοδευτική εξασθένηση. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα πλησιάσουν τους -3 βαθμούς Κελσίου.

Οι παρακάτω χάρτες δίνουν την κατανομή της πίεσης και του υετού (βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις) από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 30/12 μέχρι και τις πρωινές ώρες της Κυριακής 31/12 (χάρτης 1) και από τις πρωινές μέχρι τις βραδινές ώρες της Κυριακής 31/12 (χάρτης 2).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter