Παρασκευόπουλος: Μόλις εξορθολογιστούν οι ποινές θα καταργηθεί ο νόμος για τις αποφυλακίσεις (Video)

Παρασκευόπουλος: Μόλις εξορθολογιστούν οι ποινές θα καταργηθεί ο νόμος για τις αποφυλακίσεις (Video)

Δεν έχει πάγιο χαρακτήρα ο νόμος για την αποσυμφόρηση των φυλακών, άρα θα καταργηθεί εφόσον προκύψουν αλλαγές στον Ποινικό και Σωφρονιστικό Κώδικα σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο.

«Ένας έκτακτος νόμος που οφείλεται σε έκτακτες συνθήκες συμφόρησης δεν έχει λόγο ύπαρξης παγίως» είπε ο πρώην υπουργός στο Κανάλι της Βουλής και πρόσθεσε: «Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να έχουμε ένα λογικό σύστημα ποινών, ένα λογικό πληθυσμό στις φυλακές και να μην έχουμε ανάγκη από αυτό το νόμο. Νομίζω, αυτό πρέπει να συμβεί τώρα προσεχώς».

Κατά τον κ. Παρασκευόπουλο, η ρύθμιση του Ποινικού και του Σωφρονιστικού Κώδικα θα αποτελέσει την πάγια λύση του προβλήματος, καθώς εξήγησε ότι «το χαρακτηριστικό της χώρας μας σε σύγκριση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι πως έχει πολύ υψηλές απειλούμενες ποινές, πολύ βαριές, πάρα πολλά ισόβια και έχει ελαστικές ρυθμίσεις για την απόλυση».

«Το σωστό είναι να έχουμε ένα μέσο όρο» συμπέρανε και περιέγραψε πως θα πρέπει να υπάρχουν πιο λογικές ποινές «στο απειλούμενο μέγεθός τους» και να προκύψουν πιο αυστηρές ρυθμίσεις απόλυσης από αυτές που έχουμε με την τρέχουσα νομοθεσία.

«Άρα, μας λέτε ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου και να μετασχηματιστεί σε κάτι άλλο;» ρώτησε ο δημοσιογράφος, με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης να απαντά: «Ασφαλώς, δεν λέει κανείς ότι αυτός ο νόμος πρέπει να ισχύει για πάντα. Έκτακτη νομοθεσία είναι. Και το καλό είναι να πάψουμε να έχουμε αυτές τις έκτακτες κακές συνθήκες και να έχουμε μια πάγια καλή κατάσταση».

Δείτε το βίντεο:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter