Παράταση 3μηνών στα Πόθεν Εσχες, λόγω προσφυγών καναλαρχών και δικαστικών

Παράταση 3μηνών στα Πόθεν Εσχες, λόγω προσφυγών καναλαρχών και δικαστικών

Στις 13 Απριλίου μεταφέρεται η προθεσμία με τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή. «Απαράδεκτη η καχυποψία» της ΕΙΤΗΣΕΕ δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξεκαθάρισε την στάση της η Ν.Δ

‘Εως τις 13 Απριλίου δίνεται καταρχήν παράταση για την υποβολή των δηλώσεων «Πόθεν ‘Εσχες» μετά τις συνεχείς προσφυγές από δικαστικούς και καναλάρχες με το σκεπτικό ότι δεν διασφαλίζονται τα προσωπικά δεδομένα που περιέχονται στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης. Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε στην Βουλή ενώ μένει ανοιχτό και το ενδεχόμενο νέας παράτασης.

Εισηγούμενος την τροπολογία ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουος επισήμανε ότι η παράταση έως τις 13 Απριλίου «είναι αναγκαία» σημειώνοντας πως «οδηγηθήκαμε σε αυτή την τροποποίηση» μετά από τις προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Σημείωσε ότι στην συγκεκριμένη ημερομηνία «πιθανολογώ ότι θα έχει εκδοθεί η απόφαση» και θα έχει καθαρογραφεί και τότε «η κυβέρνηση θα προχωρήσει αναλόγως».

«Ο κύριος υπουργός ζητάει ευλόγως μία διευκόλυνση που νομίζω το σώμα πρόθυμο να την παράσχει» υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης Ήταν όμως ιδιαίτερα επικριτικός προς τους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμώνς. Όπως είπε «θα πρέπει εντούτοις η Βουλή να υπεραπιστεί τον εαυτό της γιατί στο έγγραφο της ΕΤΗΣΕΕ περιέχεται μία απαράδεκτη καχυποψία ότι τα μέλη του ΕΣΡ θα διοχετευσουν τις δηλώσεις πόθεν έσχες πλην του προέδρου που είναι δικαστικός». Όσον αφορά τους δικαστικούς και τις επιφυλάξεις περί της διαβητότητας του ηλεκτρονικού συστήματος κατάθεσης του πόθεν έσχες ο Ν.Ξυδάκης επισήμανε ότι ««είναι καθαρά μία δυσπιστία μίας μερίδας πολιτειακής εξουσίας σε άλλο μέρος της πολιτειακής εξουσίας– η Βουλή πρέπει υπερασπιστεί κι αποφάσεις της και ίδια της υπόσταση αλλιώς είμαστε ένα κλωτσοσκούφι σε κάθε πρωινάδικο και πρωινό πάνελ».

Ερωτηματικό αποτελεί η στάση της Νέας Δημοκρατίας, αφού ο βουλευτής της Μάνος Κόνσολας δήλωσε πως η αξιωματική αντιπολίτευσης «επιφυλάσσεται» για την στάση που θα τηρήσει όταν η ρύθμιση έρθει στην ολομέλεια της Βουλής. Υπέρ της ρύθμισης θα ταχθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter