Παράταση έως τις 31 Μαρτίου για τις ασφαλιστικές εισφορές Ιανουαρίου

Παράταση έως τις 31 Μαρτίου για τις ασφαλιστικές εισφορές Ιανουαρίου

Παράταση έως τις 31 Μαρτίου για την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, για όσους ελεύθερους επαγγελματίες δεν έχουν λάβει ακόμα τα ειδοποιητήρια ασφάλισης, προσανατολίζεται να δώσει το υπουργείο Εργασίας.

Έχει εντοπιστεί ότι υπάρχουν ακόμα, περίπου 90.000 ασφαλισμένοι που δεν έχουν λάβει από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) τα απαραίτητα ειδοποιητήρια και έτσι δεν μπορούν να καταβάλλουν τις εισφορές Ιανουαρίου, για τις οποίες η σχετική προθεσμία λήγει μεθαύριο Παρασκευή, 17 Μαρτίου. Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Εργασίας, θέλοντας να διευκολύνει αυτή την ειδική ομάδα ασφαλισμένων, που χωρίς δική τους ευθύνη, κινδυνεύουν να βρεθούν με εκπρόθεσμες οφειλές, σχεδιάζει να δώσει τη συγκεκριμένη παράταση. Σημειώνεται ότι οι ασφαλισμένοι αυτοί, είναι κυρίως όσοι έχουν έναν ή έως δύο εργοδότες και αμείβονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ), ή πρόκειται για μισθωτούς με μία επιπλέον εργασία που αμείβεται με «μπλοκάκι». Σε αυτή την κατηγορία βρίσκονται και περίπου 30.000 μηχανικοί για τους οποίους δεν έχει καταστεί εφικτό να διασταυρωθεί ότι είχαν «μπλοκάκι» ενεργό το 2015 και το έχουν διατηρήσει ενεργό και το 2017.

Με βάση όλα τα παραπάνω, δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα το υπουργείο Εργασίας να αποφασίσει τελικά να δώσει παράταση για όλους τους ασφαλισμένους έως το τέλος του τρέχοντος μήνα, για να καταβάλλουν τις εισφορές του Ιανουαρίου. Το ενδεχόμενο αυτό πάντως, δεν φαντάζει ως το πιο πιθανό, μιας και υπάρχουν επίσης σε εκκρεμότητα και οι εισφορές του Φεβρουαρίου, που βάσει νόμου, επίσης πρέπει να καταβληθούν το αργότερο έως το τέλος Μαρτίου. Το υπουργείο Εργασίας θέλει σύντομα να ομαλοποιηθεί η κατάσταση με την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών, έτσι ώστε να επιδιώξει τη βελτίωση των εσόδων, μέσα από τη διεύρυνση των ασφαλισμένων. Για το λόγο αυτό δεν θέλει να δίνονται συνεχείς παρατάσεις, εκτός και εάν συντρέχουν ειδικοί λόγοι για ξεχωριστές περιπτώσεις ασφαλισμένων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter