Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Παράταση για το πόθεν έσχες μέχρι τον Μάρτιο

Δυο μήνες παράταση θα πάρουν οι υπόχρεοι για δήλωση περιουσιακής κατάστασης, πόθεν έσχες με τροπολογία που θα κατατεθεί, το πιθανότερο την Πέμπτη, στην Βουλή.

Σχετική δήλωση φέρεται να έκανε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Το διακομματικό όργανο συνεδρίασε σήμερα προκειμένου να ορίσει τον προγραμματισμό των εργασιών του κοινοβουλίου.​

Προηγήθηκε η προσφυγή των δικαστών αλλά και τα αιτήματα άλλων υπόχρεων όπως οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών το υπουργείο Δικαιοσύνης θα παρατείνει την διαδικασία κατά δύο μήνες.

Με τα σημερινά σχύοντα η προθεσμία υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες λήγει στις 15 Ιανουαρίου του 2017. Με την ψήφιση της τροπολογίας, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης που γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας www.pothen.gr αναμένεται να παραταθεί μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Σημειώνεται πως η προσφυγή των δικαστών θα συζητηθεί στις 13 Ιανουαρίου και η απόφαση αναμένεται μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει ήδη αναστείλει την υποχρέωση των δικαστών να υποβάλλουν το πόθεν έσχες. 

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.