Παράθυρο Δραγασάκη για αλλαγές στο νόμο για τα «κόκκινα δάνεια»

Παράθυρο Δραγασάκη για αλλαγές στο νόμο για τα «κόκκινα δάνεια»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στο νόμο για τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια», δηλαδή τον νόμο του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, άφησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Ο κ. Δραγασάκης αναφερόμενος στο θέμα που έχει αναδείξει εδώ και δυο Κυριακές το Documento ότι επί της ουσίας με πρόσχημα την απαίτηση των θεσμών επιχειρείται η αμνήστευση των τραπεζών και των τραπεζιτών που θα προχωρήσουν σε «κούρεμα» των δανείων αυτών, δήλωσε ότι ο νόμος θα ισχύσει 3 μήνες μετά την τη ψήφισή του» και «Το διάστημα αυτό είναι κρίσιμο και πρέπει να αξιοποιηθούν για να γίνουν όλες οι τεχνικές προετοιμασίες. Αν και έχει προηγηθεί εκτεταμένη διαβούλευση θέλω να διαβεβαιώσω ότι αν ακόμη και τώρα η δημόσια συζήτηση ή πρακτική εφαρμογή αναδείξει ζητήματα που επιδέχονται βελτίωσης, η κυβέρνηση θα είναι ανοιχτή να τα συζητήσει».

Τις δηλώσεις αυτές ο κ. Δραγασάκης τις έκανε στο συνέδριο για τα «κόκκινα» δάνεια που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα σήμερα Δευτέρα, υπό την αιγίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην ομιλία του υπεραμύνθηκε της συγκεκριμένης ρύθμισης λέγοντας ότι «Στόχος είναι η ρύθμιση των χρεών να υπηρετήσει την παραγωγική ανασυγκρότηση, να στηρίξει τη βιώσιμη και κοινωνικά υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, να βοηθήσει τις παραγωγικά βιώσιμες επιχειρήσεις να απαλλαγούν από την παγίδα της υπερχρέωσης, να βρουν πρόσβαση σε νέα υγιή και εξυπηρετήσιμη χρηματοδότηση, να στηριχτούν για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, να στραφούν σε καινοτόμες και εξωστρεφείς δραστηριότητες».

Γι αυτόν το λόφο χαρακτήρισε το νόμο του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων «ένα καινοτόμο εργαλείο, μια σημαντική μεταρρύθμιση» που έχει στόχο «όχι να επιβραβεύσουμε στρατηγικούς κακοπληρωτές, ούτε να δώσουμε συγχωροχάρτια σε όσους πήραν και σε αυτούς που έδιναν θαλασσοδάνεια».

Ο κ. Δραγασάκης είχε σήμερα συνάντηση και με τον Γάλλο Πρέσβη, όπου χαρακτήρισε σημαντικές οι δηλώσεις Μακρόν για αναδιάρθρωση του χρέους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter