Παρέλαση Ολυμπιακού στην Αγκυρα με νίκη-πρόκριση 3 – 0 επί της Οσμανλίσπορ

Παρέλαση Ολυμπιακού στην Αγκυρα με νίκη-πρόκριση 3 – 0 επί της Οσμανλίσπορ

Με εμφατικό τρόπο ο Ολυμπιακός έκανε παρέλαση στην Άγκυρα, όπου συνέτριψε 3 – 0 την ομάδα έκπληξη του φετινού Europa League, την Οσμπανλίσπορ και προκρίθηκε στους «16» της διοργάνωσης για 3η φορά στην ιστορία του.

Η κλήρωση της επόμενης φάσης θα γίνει το μεσημέρι της Παρασκευής και οι ερυθρόλευκοι θα μάθουν τους υποψήφιους αντιπάλους τους αργά το βράδυ, μετά τη λήξη των υπόλοιπων αγώνων.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς, αφού μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα, χρειαζόταν πάση θυσία γκολ και μόλις στο 3’ δημιούργησε μια καλή στιγμή με τον Φορτούνη που μπήκε από τα πλάγια στην περιοχή, γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και λίγο δεξιά, αλλά το σουτ του προωθημένου Ντα Κόστα έστειλε την μπάλα… στα βάθη της ανατολής. Λίγο αργότερα, νέο σουτ του Μάρτινς έφυγε ψηλά άουτ.

Μετά το δεκάλεπτο, οι «ερυθρόλευκοι» οπισθοχώρησαν και οι Τούρκοι, πρεσάροντας στη μεσαία γραμμή, βγήκαν μπροστά, δημιουργώντας δύο καλές στιγμές, που προήλθαν από τρικυμία στην άμυνα του Ολυμπιακού, ο οποίος έδειχνε με την παραμικρή πίεση, ότι δεν στέκει καλά. Δύο φορές οι γηπεδούχοι απείλησαν με τους Γουεμπό και Μπιφουμά, αλλά τα σουτ που έκαναν, έφυγαν απελπιστικά άουτ.

Ο Ολυμπιακός ισορρόπησε ξανά το ματς μετά το 30’, αλλά ήταν φανερό ότι δεν μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους στην κλειστή τούρκικη άμυνα. Ο Φορτούνης ήταν εγκλωβισμένος από τους κεντρικούς των Τούρκων, ενώ οι Σεμπά και Ελιουνούσι δεν ήταν σε καλή μέρα, με αποτέλεσμα να παραμένει απομονωμένος ο Ανσαριφάρντ. Το ματς είχε ελάχιστες καλές στιγμές, όπως και στο πρώτο παιχνίδι στο Φάληρο και σίγουρα το α’ μέρος δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, παρά την ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει 15.000 Τούρκοι φίλαθλοι, που ανέμιζαν ισάριθμες σημαίες της χώρας τους.

Στο ξεκίνημα του β’ μέρους, ο Ολυμπιακός αιφνιδίασε τους Τούρκους και πέτυχε τον σκοπό του, να σκοράρει δηλαδή για να διευκολύνει το έργο του. Στο 47’, ο Σεμπά εκτέλεσε κόρνερ, ο Μποτία πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Ανσαριφάρντ πετάχτηκε και με πλασέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Αυτό ήταν. Ο Ολυμπιακός ανάγκασε τους Τούρκους να βγουν μπροστά για τα καλά, καθώς χρειάζονταν πλέον δύο γκολ για να προκριθούν κι έτσι βρήκε αρκετούς διαδρόμους, όχι μόνο για να δημιουργήσει ευκαιρίες, αλλά και να σκοράρει άλλες δύο φορές. Στο 70’, ο νεαρός Ανδρούτσος χόρεψε την άμυνα των γηπεδούχων και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Ελιουνούσι, που με το κεφάλι έκανε το 0-2, ενώ το κερασάκι στην πρόκριση έβαλε στο 87’ ξανά ο Ανσαριφάρντ, που πήρε το ριμπάουντ από απόκρουση του Καρτσεμάρσκας και με κεφαλιά έγραψε το 0-3, δίνοντας πανηγυρικό τόνο στην «ερυθρόλευκη» πρόκριση. Ο ιρανός επιθετικός με τα δύο γκολ του, εξέθεσε τον προπονητή του Πάουλο Μπέντο, που επέμενε να μην τον χρησιμοποιεί και να προτιμάει τον αργό και βαρύ Καρντόσο. Σήμερα όμως και αφού χρειάστηκε πρώτα να πουληθεί ο Ιντέγε στην Κίνα, ο Μπέντο ήθελε να παίξει με αντεπιθέσεις και έτσι έβαλε αναγκαστικά τον Ιρανό, που έκανε σμπαράλια την άμυνα της Οσμανλίσπορ…

Οι Τούρκοι από την πλευρά τους είχαν όλα κι όλα δυο τετ α τετ, μετά το 0 – 2, αλλά οι Γουεμπό και Μπιφουμά δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον πολύ καλό Λεάλι.

ΟΣΜΑΝΛΙΣΠΟΡ (Μουσταφά Ρετσίτ Ακτσάι): Καρτσεμάρσκας- Βρσάγιεβιτς, Τσιουριουκσού, Προχάζκα, Τιάγκο Πίντο (66’Μοχάμεντ)- Ν’Ντιαγιέ, Τσαγκιράν- Ρεγκατέν (75’ Ντελάρζ), Μάχερ, Μπαφουμά- Ουεμπό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι- Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Σισοκό- Ρέτσος, Μάρτινς (65’ Ανδρούτσος)- Ελιουνούσι (81’ Μανθάτης), Φορτούνης (86’ Ρομαό, Σεμπά- Ανσαριφάρντ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter