Παρέμβαση εισαγγελέα για τη Ρόδα του Καμίνη

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη Ρόδα του Καμίνη

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ηλίας Ζαγοραίος, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή μηνυτήρια αναφορά εταιρείας αλλά και δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονται στην επικινδυνότητα χρήσης της περιβόητης ρόδας η οποία τοποθετήθηκε στο Σύνταγμα για τις μέρες των γιορτών.

Αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας είναι να διακριβωθεί εάν υπάρχει θέμα παραβίασης πολεοδομικών όρων που μπορούν να προκαλέσουν έκθεση ανθρώπου σε κίνδυνο, καθώς και παράβαση καθήκοντος, αφού η ρόδα στήθηκε χωρίς την απαραίτητη πιστοποίηση ασφάλειας.

Το ιστορικό της …ρόδας!

Είχε προηγηθεί σάλος από το πρωί με αλλεπάλληλες δηλώσεις σχετικά με την καταλληλότητα ή μη της ρόδας, και διαξιφισμούς.

Συγκεκριμένα:

Πριν από λίγο ο Δήμος Αθηναίων είχε ζητήσει να “φύγει” η ρόδα από το Σύνταγμα.

Νωρίτερα, συνεργάτες του δημάρχου είχαν δηλώσει πως: Η ρόδα θα λειτουργήσει, χωρίς καμία έκπτωση στην ασφάλεια , λέγοντας πως δεν υπάρχει καμιά ανησυχία και πως η μόνη εκκρεμότητα ήταν οι έλεγχοι ασφάλειας που έπρεπε να τηρηθούν.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης, το πρωί, ανέβασε ένα εξοργισμένο post για την ρόδα στο Σύνταγμα.

Να υπενθυμίσουμε πως όλα ξεκίνησαν πολύ νωρίς το πρωί, όταν έγινε αντιληπτό πως η ρόδα, είχε απογυμνωθεί από τις καμπίνες της. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter