Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις Καλαϊτζίδη για στημένα ματς

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταγγελίες του προπονητή του Απόλλωνα Πόντου Δημήτρη Καλαϊτζίδη, ο οποίος ισχυρίζεται πως γνωρίζει περιπτώσεις που παράγοντες «παραγγέλνουν» στους παίκτες της ομάδας τους να δεχτούν 3-4 γκολ προφανώς για στοιχηματικούς λόγους. 

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, παρήγγειλε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνηθεί κατά πόσο έχουν βάση οι καταγγελίες Καλαϊτζίδη κι εάν στοιχειοθετούνται αδικήματα συνδεόμενα με τον αθλητικό νόμο, όπως δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος.

Στην έγγραφη παραγγελία του προς την αθλητική εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, Ευαγγελία Λιάσου, ο κ. Τσόγκας ζητεί να εξεταστεί ο καταγγέλλων προπονητής και να προσδιορίσει τον τρόπο και τον χρόνο τέλεσης της καταγγελλόμενης πράξης, όπως επίσης τα εμπλεκόμενα σε αυτήν πρόσωπα. Το δύσκολο στην υπόθεση είναι να βρεθούν αποδεικτικά στοιχεία που θα «δένουν» τις καταγγελίες του 60χρονου προπονητή.

Ο Καλαϊτζίδης, μετά από το παιχνίδι της ομάδας του με τον Αιγινιανό, δήλωσε: «Προτείνω τον αθλητικό εισαγγελέα να με καλέσει γιατί έχω να του δώσω πάρα πολλές πληροφορίες για παράγοντες που μπαίνουν στα αποδυτήρια και λένε, “θα δεχθείτε τρία τέρματα”, για άλλους που παίρνουν τηλέφωνο στο ημίχρονο και λένε “θα δεχθείτε άλλα δύο”, για παράγοντες που παίρνουν 20.000 ευρώ πριν από τον αγώνα για να χάσουνε με τέσσερα και πέντε γκολ. Για τεχνικούς διευθυντές που με τον κουμπάρο τους και έναν ακόμη στήνουν το ματς, και μετά πάει ο πρόεδρος στα αποδυτήρια και τους βρίσκει και γίνονται διάφορα περιστατικά».

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.