Παρέμβαση Πολάκη για την κόντρα οπτικών-υπουργείου Υγείας: Κανένα κλαδικό μικροσυμφέρον ή εκβιασμός δεν είναι ανεκτός

Παρέμβαση Πολάκη για την κόντρα οπτικών-υπουργείου Υγείας:  Κανένα κλαδικό μικροσυμφέρον ή εκβιασμός δεν είναι ανεκτός

«Κανένα κλαδικό μικροσυμφέρον ή εκβιασμός δεν είναι ανεκτό να σταματήσει τη θετική μεταρρύθμιση» τονίζει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφερόμενος στη στάση που κρατά μερίδα οπτικών γύρω από τη νέα μεταρρύθμιση του υπουργείου για τον τρόπο αγοράς οπτικών ειδών από τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. 

Συγκεκριμένα η ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού έχει ως εξής: 

«KANENA ΚΛΑΔΙΚΟ ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝ Ή ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΕΝΑΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ !

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (και για τα οπτικά είδη) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ “ΜΑΓΑΖΙΟΥ” Ή “ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΑ” !!!»

Να σημειωθεί ότι σε σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας τονίζει μεταξύ άλλων τα εξής: 

“Το Υπουργείο Υγείας επιθυμεί να ξεκαθαρίσει προς κάθε κατεύθυνση ότι σε σχέση με τις αιτιάσεις που προβάλλουν οι οπτικοί ισχύουν τα παρακάτω:

• Ο ΕΟΠΥΥ ΔΕΝ χρωστάει ληξιπρόθεσμα στους οπτικούς. Τα ταμεία τα οποία εντάχθηκαν σε αυτόν είχαν υποχρεώσεις (από το 2012) και τα οποία ο ΕΟΠΥΥ έχει εξοφλήσει. Οι λοιπές υποχρεώσεις αφορούν τον ΕΦΚΑ και οι οπτικοί το αποκρύπτουν.

• Σε όλο τον σύστημα αποζημίωσης μέσω ΕΟΠΥΥ, ΟΛΟΙ οι πάροχοι λαμβάνουν τις γνωματεύσεις για τις πράξεις που εκτελούν (διαγνωστικά, φαρμακεία, υγειονομικό υλικό, φυσικοθεραπευτές, νοσηλείες κλπ) και τα υποβάλλουν στον ΕΟΠΥΥ για αποζημίωση κάθε μήνα. Οι επιχειρήσεις αυτές εξακολουθούν να πληρώνουν τους εργαζομένους τους, και να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Γιατί δεν θα μπορέσουν οι οπτικοί;

• Ο ΕΟΠΥΥ σήμερα, πληρώνει τους παρόχους του σε διάστημα περίπου 2 μηνών από την υποβολή της δαπάνης, όταν το 2015 η αποπληρωμή ξεπερνούσε τους 4-5 μήνες. Αυτό οι οπτικοί το γνωρίζουν. Γιατί το αποσιωπούν;

• Το ποσό αποζημίωσης είναι 100€ ανά περίπτωση (ανά ΑΜΚΑ), και δεν είναι άγνωστο προς τους οπτικούς. Ο κλειστός προϋπολογισμός έχει καθοριστεί στα 50 εκ. ετησίως και για το 2018 θα κλείσει κάτω από τα 48εκ., που σημαίνει ότι το ποσό υπερκαλύπτει την αιτούμενη δαπάνη και δεν θα υπάρχει CLAWBACK.

• Οι οπτικοί σήμερα, είναι από τις ελάχιστες κατηγορίες παρόχων που λαμβάνουν το ποσό από τους ασφαλισμένους επιτόπου, στο ταμείο. Οι άλλοι περίπου 30.000 συμβεβλημένοι πάροχοι που επίσης εξυπηρετούν χιλιάδες πολίτες καθημερινά, δεν λαμβάνουν το ποσό… και αυτές οι επιχειρήσεις είναι σε πολλές περιπτώσεις μικρομεσαίες ή ακόμα και ατομικές. Γιατί θα πρέπει να εξαιρεθούν οι οπτικοί;

• Η πιστοποίηση είναι απαραίτητη, ώστε να υπάρχει η εγγύηση τόσο στους πολίτες όσο και στο ίδιο το σύστημα υγείας, ότι οι πάροχοι τηρούν τη νομοθεσία, εφαρμόζουν κανόνες και χορηγούν προϊόντα πιστοποιημένα και κατάλληλα για τις ανάγκες των πολιτών. Γιατί δεν το θέλουν αυτό οι οπτικοί; Τι φοβούνται;”

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter