Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Με παραγγελία της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ζητά να διερευνηθεί εάν στην υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου υπήρξε ρατσιστική βία.

Ζητεί να διερευνηθούν οι συνθήκες της υπόθεσης από την αρχή μέχρι τέλους, προκειμένου να διακριβωθεί εάν, μεταξύ όλων των άλλων αδικημάτων που διαπράχθηκαν, έχει παραβιαστεί και ο νόμος 4285/2014 που τιμωρεί τα ρατσιστικά εγκλήματα.

Στην παραγγελία της η κ.Δημητρίου επικαλείται μεταξύ άλλων και σχετικά δημοσιεύματα του Documentonews

Παράλληλα, ανακοίνωση εξέδωσαν οι δικηγόροι πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου σχετικά με την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, στην οποία αναφέρουν:

«Η παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου βρίσκει κατ’ αρχήν σύμφωνη την πολιτική αγωγή στην υπόθεση του Ζαχαρία Κωστόπουλου. Ταυτόχρονα όμως, πρέπει να επισημάνουμε ότι η διερεύνηση του εγκλήματος απαιτεί την συμμετοχή των αρμόδιων αρχών με σκοπό τουλάχιστον τη διακρίβωση των στοιχείων των εμπλεκομένων στη βάρβαρη εξόντωση του θανόντος.

Αναγκαίος όρος για να αναδειχθούν οι περιστάσεις υπό τις οποίες έγινε η επιλογή του θύματος, όπως προβλέπει το άρθρο (81Α) του Ποινικού Κώδικα για το έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, είναι η συνδρομή των αστυνομικών αρχών με την παροχή κρίσιμων στοιχείων, όπως είναι η ταυτοποίηση των εμφαινομένων προσώπων σε καίρια σημεία της απεικόνισης του περιστατικού. Εξίσου κρίσιμη κρίνουμε την διεξαγωγή ερευνών με επίκεντρο τους κατηγορούμενους και τους λοιπούς υπόπτους για την τέλεση άδικων πράξεων κατά του θανόντος.

Είκοσι πέντε ημέρες μετά από αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα , η δικογραφία παραμένει ατελής και ο βασανιστικός θάνατος του Ζαχαρία Κωστόπουλου αδικαίωτος. Ως πληρεξούσιες δικηγόροι της πολιτικής αγωγής ζητούμε την άμεση διερεύνηση της αληθείας και την πλήρη και ορθή απόδοση των ευθυνών.

Άννυ Παπαρρούσου

Χρύσα Πετσιμέρη

Κλειώ Παπαπαντολέων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter