Παρίσι: Κατάληψη από ακτιβιστές σε κατάστημα της Apple για να …πληρώσει φόρους (video)

Παρίσι: Κατάληψη από ακτιβιστές σε κατάστημα της Apple για να …πληρώσει φόρους (video)

Περίπου εκατό ακτιβιστές έχουν κάνει κατάληψη από το πρωί του Σαββάτου, σε κατάστημα της Apple στο Παρίσι απαιτώντας από τον τεχνολογικό κολοσσό να πληρώσει τα δισεκατομμύρια των φόρων που οφείλει.

Πρόκειται για μέλη της Attac, οργάνωσης κατά της παγκοσμιοποίησης, που εισέβαλαν στο κατάστημα της Apple, κοντά στην Όπερα του Παρισιού και παρέμειναν εκεί για αρκετές ώρες, μέχρι που τους δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα πραγματοποιήσουν συνάντηση με τη διεύθυνση του καταστήματος.

Μέλη της οργάνωσης στάθηκαν στο μπαλκόνι του διώροφου καταστήματος κρατώντας ένα πανό που έγραφε “Θα σταματήσουμε όταν πληρώσει η Apple”, ενώ άλλοι κρατούσαν πικέτες που έγραφαν: “Πληρώστε τους φόρους σας”.

“Λάβαμε επίσημη διαβεβαίωση από τον μάνατζερ της εταιρείας, ότι θα συναντηθούμε με την ηγεσία της εταιρείας στην Γαλλία, το επόμενο 15ήμερο” δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο μέλος της οργάνωσης. “Εάν δεν πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση, θα επανέλθουμε πριν τα Χριστούγεννα”.

Η οργάνωση πραγματοποίησε 30 συγκεντρώσεις σε όλη τη Γαλλία το Σάββατο, για αυτό τον σκοπό.

To 2016 οι ευρωπαϊκές αρχές υπολόγισαν ότι η εταιρεία οφείλει 14,5 δισεκατομμύρια δολάρια, μετά τη συμφωνία της με την ιρλανδική κυβέρνηση για ευνοϊκή φορολόγηση, ενώ με τις αποκαλύψεις των Paradise Paper, έγινε γνωστός ο τρόπος με τον οποίο κατάφερε να μεταφέρει δισεκατομμύρια δολάρια μεταξύ φορολογικών παραδείσων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter