Παρίσι: Πυροβολισμοί στο Ορλί – Γνωστός στις αρχές ο νεκρός δράστης

Παρίσι: Πυροβολισμοί στο Ορλί – Γνωστός στις αρχές ο νεκρός δράστης

Ο άνδρας που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στο γαλλικό αεροδρόμιο Ορλί αφού προσπάθησε να υφαρπάξει το όπλο ενός στρατιώτη σε περιπολία ήταν γνωστός στην αστυνομία και στις υπηρεσίες ασφαλείας και είχε πυροβολήσει και τραυματίσει έναν αστυνομικό

σε ένα άλλο σημείο στην περιοχή του Παρισιού όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο ταυτότητας νωρίτερα σήμερα, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο υπουργός Μπρουνό Λε Ρου, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο νότια της γαλλικής πρωτεύουσας, είπε πως ο άνδρας επιχείρησε αλλά δεν κατάφερε να αρπάξει το όπλο προτού σκοτωθεί.

“Η ταυτότητά του είναι γνωστή στην αστυνομία και στις υπηρεσίες πληροφοριών”, είπε ο υπουργός αναφερόμενος στον νεκρό άνδρα. Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στο βόρειο Παρίσι στη διάρκεια ελέγχου ταυτότητας πριν από το συμβάν στο αεροδρόμιο δεν φαίνεται να φέρει σοβαρά τραύματα, είπε.

Η εισαγγελία κατά της τρομοκρατίας έχει ξεκινήσει έρευνα για τα δύο επεισόδια.

Το πολυσύχναστο αεροδρόμιο Ορλί, που βρίσκεται νότια του Παρισιού, εκκενώθηκε και οι δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποίησαν εκτεταμένες έρευνες στην περιοχή προκειμένου να διασφαλίσουν ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε δεν έφερε ζώνη εκρηκτικών, αλλά δεν βρέθηκε τίποτε, δήλωσε στο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος του υπουργείο Πιέρ-Ανρί Μπραντέ.

Κανείς άλλος δεν τραυματίστηκε στο αεροδρόμιο.

Οι πτήσεις αναστάλθηκαν και στους δύο τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου και ορισμένες πτήσεις έλαβαν εντολή να κατευθυνθούν στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ, βόρεια της πρωτεύουσας, ανέφερε η εταιρία ADP που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο.

Οι επιθέσεις δεν πρόκειται να επηρεάσουν το ταξίδι που πραγματοποιούν στο Παρίσι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ, οι οποίοι αναμένεται να ολοκληρώσουν σήμερα τη διήμερη επίσκεψή τους στη γαλλική πρωτεύουσα, δήλωσε Βρετανός εκπρόσωπος.

Περίπου 3.000 επιβάτες απομακρύνθηκαν από το αεροδρόμιο, το δεύτερο πιο πολυσύχναστο στη χώρα.

Στις 2 μετά το μεσημέρι ώρα Ελλάδας άνοιξε ο  δυτικός τερματικός σταθμός του αεροδρομίου Ορλί, ενώ ο νότιος τερματικός σταθμός, όπου σημειώθηκε η επίθεση, παραμένει εν μέρει κλειστός, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο  ο  Ογκουστίν ντε Ρομανέ, εκπρόσωπος της εταιρίας “Αεροδρόμια του Παρισιού”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter