Παρνασσός: Ρεσιτάλ ανοργανωσιάς στο χιονοδρομικό κέντρο (video)

Παρνασσός: Ρεσιτάλ ανοργανωσιάς στο χιονοδρομικό κέντρο (video)

Το ένα πρόβλημα μετά το άλλο αντιμετώπισαν την Κυριακή όσοι επέλεξαν να περάσουν τη μέρα τους – μια ομολογουμένως χαρά Θεού μέρα – στις πίστες του Χιονοδρομικού Κέντρου του Παρνασσού.

Όπως μετέδωσε το Star Κεντρικής Ελλάδας, επικαλούμενο καταγγελίες αυτοπτών μαρτύρων, για να ανέβει κάποιος από το Λιβάδι στο χιονοδρομικό χρειαζόταν μία ώρα περίπου, σε δρόμο επικίνδυνο, γεμάτο πάγο και χωρίς να έχει πέσει αλάτι. Αλλά κι αφότου έφταναν, τους περίμενε νέα δυσάρεστη έκπληξη, καθώς οι περισσότεροι αναβατήρες ήταν παγωμένοι, οι πίστες υπολειτουργούσαν, τα εκδοτήρια ήταν κλειστά, ο κόσμος είχε σχηματίσει ουρές και τα νεύρα είχαν χτυπήσει «ταβάνι». 

Μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι, λειτουργούσε μόνο η τηλεκαμπίνα «Αφροδίτη» και το διπλό λιφτ «Αίολος». Στη συνέχεια, τέθηκε σε λειτουργία το λιφτ «Βάκχος», αλλά διακόπηκε η λειτουργία του λιφτ «Αφροδίτη» και καινούριες ουρές σχηματίστηκαν στην αφετηρία των λιφτ, με τους χιονοδρόμους να περιμένουν έως και μιάμιση ώρα για να κάνουν μια κατάβαση. Μάλιστα, στη Φτερόλακκα ο χρόνος αναμονής άγγιζε τις δύο ώρες, με πολλούς από τους επισκέπτες να έρχονται στα… χέρια εξαιτίας της έντασης.

Κλειστό όμως ήταν και το τηλεφωνικό κέντρο του χιονοδρομικού κι έτσι κανείς δεν μπορούσε να ενημερωθεί ή να παραπονεθεί για την κατάσταση. Το μέγεθος της ταλαιπωρίας περιγράφεται γλαφυρά στην ανάρτηση του Arahovameteo Group:

«Δυστυχώς μια ημέρα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως καταπληκτική για χιονοδρομία, προκάλεσε την οργή και την απογοήτευση χιλιάδων επισκεπτών και χιονοδρόμων. Οι δρόμοι ήταν παγοδρόμια, ο αποχιονισμός στις αφετηρίες αναβατήρων γινόταν στις 9.35, ταυτόχρονα με την έλευση του κόσμου, οι καθυστερήσεις στα λιφτ ξεπερνούσαν τις 2 ώρες, οι αναβατήρες δίνονταν προς χρήση με πολλή καθυστέρηση χρονικά. Μια εικόνα που δεν τιμάει καθόλου τον Παρνασσό. Αν νομίζετε κύριοι της ΕΤΑΔ ότι θα απαξιώσετε τον Παρνασσό, πλανάσθε πλάνην οικτράν…Θα υπάρξουν εξελίξεις, αυτό είναι βέβαιο. Έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας και οι κινητοποιήσεις θα είναι το έσχατο μέσο. Ευνόητο ότι το Arahovameteo έχει κατακλυστεί από εκατοντάδες emails διαμαρτυρίας φίλων χιονοδρόμων…».

Τι απάντησε η διοίκηση του χιονοδρομικού

Ο Διευθυντής Κώστας Ξυπόλητoς παραδέχθηκε, μιλώντας στο Star, ότι υπό την πίεση του κόσμου, έγιναν λάθη και αστοχίες. Ωστόσο, όπως ανέφερε, οι συνθήκες ήταν πολύ άσχημες την προηγούμενη ημέρα, με αποτέλεσμα το φαινόμενο της παγοποίησης να μην μπορεί να αντιμετωπισθεί από τους εργαζόμενους που δούλευαν όλη νύχτα για να καταφέρουν να δουλέψουν οι αναβατήρες.

Επίσης ο κ. Ξυπόλυτος εξήγησε πως ο αριθμός των επισκεπτών υπολογίζεται στις 6.000. Μετά την απίστευτη ταλαιπωρία για όσους ανέβηκαν την Κυριακή στο Χιονοδρομικό του Παρνασσού, η διοίκηση έχει αποφασίσει όποιος αγόρασε κάρτα ενηλίκου χιονοδρόμου, να του επιστραφεί την επόμενη φορά που θα επισκεφθεί το κέντρο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter