ΠΑΣΟΚ: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών και έκτακτο συνέδριο

ΠΑΣΟΚ: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών και έκτακτο συνέδριο

Την προκήρυξη έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, όπως είχε διαρρεύσει τις προηγούμενες ημέρες και είχε δημοσιεύσει το documentonews.gr, ανακοίνωσε και επίσημα η πρόεδρός του, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. 

Και ταυτόχρονα, επανέλαβε ότι θα διεξαχθεί το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου. Στην πορεία προς τα συνέδρια, πάντως, «καρατόμησε» δια της… πλαγίας τους διαφωνούντες, με πρώτο τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Στέφανο Ξεκαλάκη!

Το επιχείρημα της Φώφης Γεννηματά γι’ αυτή την κίνηση ήταν ότι «για την αποτελεσματική διοργάνωση και διεξαγωγή του Συνεδρίου συγκροτείται με απόφασή μου, άμεσα Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), κατά τα πρότυπα σχετικών αποφάσεών μας σε αντίστοιχα Συνέδρια που προηγήθηκαν». Και με αυτό τον τρόπο, η ΚΟΕΣ αντικαθιστά στην ουσία το Πολιτικό Συμβούλιο, αφού οι αρμοδιότητές του μεταβιβάζονται στη Γραμματεία της Επιτροπής, ενώ οι αρμοδιότητες του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, Στέφανου Ξεκαλάκη, μεταβιβάζονται στον συντονιστή της ΚΟΕΣ. Παράλληλα, το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει και νέα Κεντρική Επιτροπή, η οποία, όπως είπε η κυρία Γεννηματά, «θα αντιστοιχεί στην ενισχυμένη κοινωνική και πολιτική δυναμική μας»…

Υπενθυμίζεται ότι αφορμή για τις νέες αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ στάθηκε η επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το περασμένο Σάββατο, όπου μετά την ομιλία της κυρίας Γεννηματά, «κατέβασε» ξεχωριστή πρόταση σε σχέση με το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης, με τις θέσεις του οποίου συντάσσεται και ο Στέφανος Ξεκαλάκης. Οι δύο νέοι πολιτικοί, που μιλώντας στο documentonews.gr τόνισαν ότι δεν αμφισβητούν ούτε υπονομεύουν την Φώφη Γεννηματά, όπως τους κατηγορούν, έχουν ταχθεί υπέρ της διεξαγωγής ενός ανοιχτού συνεδρίου, όπου θα μπορεί να εκλεγεί σύνεδρος όποιος το επιθυμεί, σε αντίθεση με την πρόταση της ηγεσίας που επιμένει να έχει μόνον κομματικούς συνέδρους και συνέδρους από τον χώρο της αυτοδιοίκησης, τους επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς κ.λπ.

Στην ομιλία της στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, η Φώφη Γεννηματά δήλωσε ότι «κάποιοι κολλημένοι στους παλαιοκομματικούς μηχανισμούς αμφισβητούν και λοιδορούν αυτούς τους ανθρώπους, αυτά τα στελέχη. Μιλούν για δήθεν ¨διορισμένους συνέδρους¨». Και δεν παρέλειψε να κάνει λόγο για εκείνους που επειδή «δεν έχουν δύναμη επιχειρημάτων, κρύβονται πίσω από θλιβερές τακτικές μηχανισμών». Η ειρωνεία είναι, βεβαίως, ότι ακριβώς γι’ αυτές τις τακτικές μηχανισμών, την κατηγορεί και η άλλη πλευρά…

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που αναφέρθηκε στα γεγονότα του Σαββάτου, σχολίασε πάντως ότι δημιούργησαν προβληματισμό στο ευρύτερο ακροατήριο «που απωθείται και έχει αλλεργία στις εσωκομματικές διενέξεις και με το δίκιο τους», καθώς όπως είπε «εδώ ο κόσμος χάνεται, βαρκούλες αρμενίζουν»! Σε αυτό, πρόεδρε, δεν θα διαφωνήσουμε…

Και όπως συνηθίζεται στις εσωκομματικές διενέξεις του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι κάποιοι υπονομεύουν την… ανοδική πορεία της παράταξης, την ώρα που σηκώνει και πάλι κεφάλι!

Ο Στέφανος Ξεκαλάκης, πάντως, δήλωσε στο documentonews.gr ότι «δεν σκοπεύει να παραιτηθεί και ότι είναι υπόλογος μόνον στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που τον εξέλεξε»! 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter