Πατάει γκάζι το ΥΠΟΙΚ για να ρίξει στην αγορά 1,2 δις. ευρώ

Πατάει γκάζι το ΥΠΟΙΚ για να ρίξει στην αγορά 1,2 δις. ευρώ

Κατά_x000D_
588 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου στο τέλος_x000D_
Αυγούστου, στα 6,026 δις. ευρώ από 5,438 δις. ευρώ στο τέλος Ιουλίου,_x000D_
σημαίνοντας συναγερμός στην ΑΑΔΕ και στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να_x000D_
μην διακυβευθεί η υποδόση των 800 εκατ. ευρώ. 

Που σημαίνει ότι μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα η κυβέρνηση θα πρέπει να ρίξει στην αγορά 1,2 δις. ευρώ, πληρώνοντας οφειλές της σε προμηθευτές του Δημοσίου, όπως είναι υποχρεωμένη από τη συμφωνία με τους δανειστές.

Ως προς τους φόρους οι εκκρεμείς επιστροφές από τα 1,521 δισ. ευρώ αυξήθηκαν σε έναν μήνα στα 2,114 δισ. ευρώ, δηλαδή κατά 593 εκατ. ευρώ. Οι άμεσοι φόροι των οποίων εκκρεμεί η επιστροφή από τα 963 εκατ. ευρώ σε αξία έφτασαν στα 1,503 δισ. ευρώ, ενώ οι έμμεσοι φόροι από τα 394 εκατ. ευρώ έφτασαν στα 451 εκατ. ευρώ.

Επίσης, στον λογαριασμό του ΥΠΟΙΚ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, δεν περιλαμβάνονται οι εκκρεμείς επιστροφές από τα Τελωνεία και ειδικά για τις κατηγορίες ΕΦΚ και ΦΠΑ σε βιομηχανίες, ξενοδοχεία, αλιευτικά σκάφη και πλοία καθώς και όποιες επιστροφές πραγματοποιούνται από τα Τελωνεία και αφορούν ιδιώτες ή ελεύθερους επαγγελματίες.

Τέλος, αναφέρεται ότι ληξιπρόθεσμες είναι οι υφιστάμενες υποχρεώσεις προς τρίτους (εκτός γενικής κυβέρνησης), που δεν εξοφλήθηκαν μετά την παρέλευση 90 ημερών από την ημερομηνία οφειλής. Οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων περιλαμβάνουν στοιχεία εκκρεμών επιστροφών για τις οποίες έχει εκδοθεί και εκκαθαριστεί το σχετικό ΑΦΕΚ μέχρι και το τέλος του μήνα αναφοράς. Από Δεκέμβριο 2015 και εφεξής οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων περιλαμβάνουν στοιχεία εκκρεμών επιστροφών, για τις οποίες έχει εκδοθεί το σχετικό ΑΦΕΚ (εκκαθαρισμένα και μη), μέχρι και το τέλος του μήνα αναφοράς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter