Πάτρα: Απειλούν ν’αφήσουν πολύτεκνη οικογένεια στο σκοτάδι

Πάτρα: Απειλούν ν’αφήσουν πολύτεκνη οικογένεια στο σκοτάδι

Χοντρά κόλπα στις πλάτες καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος από την περιοχή παίζουν το τελευταίο διάστημα ιδιωτικές εταιρείες παροχής ενέργειας, υποσχόμενες «λαγούς με πετραχήλια», προκειμένου να τους πείσουν να αλλάξουν πάροχο , αλλά στη συνέχεια εμπειρία για όσους τσιμπάνε είναι πικρή.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των όσων συμβαίνουν στο «βασίλειο» της ηλεκτρικής ενέργειας, μετά την επανεκκίνηση των πολιτικών που επιτρέπουν σε ιδιώτες να πουλάνε ρεύμα, είναι το γεγονός, που κατήγγειλε στους patrastimes πολύτεκνη οικογένεια, η οποία ζει στην Δυτική Αχαΐα .

Η Πολύτεκνη οικογένεια από το πουθενά βρέθηκε να οφείλει εκατοντάδες ευρώ στον ιδιώτη πάροχο και συγχρόνως να μην μπορεί να επιστρέψει στη ΔΕΗ.

Όλα ξεκίνησαν όταν μέσω τηλεφώνου, ιδιωτική εταιρεία έπεισε τον πατέρα της οικογένειας να αλλάξει πάροχο , υποσχόμενη πολύ φθηνότερο τιμολόγιο και όλα τα πλεονεκτήματα που έχουν οι πολύτεκνοι οι οποίοι παίρνουν ρεύμα από τη δεη.

Η υπογραφή του νέου συμβολαίου ωστόσο επεφύλασσε λίγο καιρό αργότερα μία δυσάρεστη έκπληξη για την 7μελή οικογένεια, η οποία έχει πέντε ανήλικα παιδιά, καθώς ο λογαριασμός που της πήγε έφτανε στα 600 ευρώ.

Η διαπίστωση αυτή προκάλεσε σοκ στην οικογένεια η οποία διαπίστωσε πως άλλα της είχαν υποσχεθεί τηλεφωνικά οι πωλητές της ιδιωτικής εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και άλλα ίσχυαν στην πράξη.

Την ίδια ώρα η πολιτική των ιδιωτικών εταιρειών δεν επιτρέπει διακανονισμό, με αποτέλεσμα η οικογένεια να είναι αντιμέτωπη με την ενεργειακή φτώχεια και τη ζωή στο σκοτάδι. Στο μεταξύ για να μπορέσει να επιστρέψει στη ΔΕΗ, βασική προϋπόθεση είναι να καταβάλει τα χρήματα στον ιδιώτη και συγχρόνως να καταβάλει ένα μέρος του ποσού που όφειλε πριν αποχωρήσει από τη ΔΕΗ, στη Δημόσια Επιχείρηση ηλεκτρισμού κάτι τέτοιο ωστόσο είναι αδύνατον καθώς τα έσοδα της δεν το επιτρέπουν.

Τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με δόλωμα τα φθηνά τιμολόγια που υπόσχονται οι ιδιωτικές εταιρείες πώλησης ηλεκτρικού ρεύματος σε καταναλωτές, έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία και σε επίπεδο περιφερειακής διεύθυνσης της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, καθώς καθημερινά στα γραφεία φτάνουν πολίτες, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση και δηλώνουν πως έχουν πέσει θύματα υποσχέσεων, οι οποίες όταν άλλαξαν πάροχο ποτέ δεν υλοποιήθηκαν.

Να σημειωθεί ότι στελέχη της ΔΕΗ στην περιοχή απαντώντας σε ερώτημα που τους έθεσε ο «κόσμος» σχετικά με το τι πρέπει να πράξει ένας καταναλωτής εάν θέλει να αλλάξει πάροχο, έκαναν σαφές, πως οποιαδήποτε πρόταση του γίνεται, αυτή θα πρέπει να είναι γραπτή και μόνο γραπτή, για να μην πέσει θύμα εξαπάτησης.

Πηγή: Patrastimes

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter