Πάτρα και Ξάνθη έσυραν και φέτος τον ξέφρενο χορό του Καρναβαλιού

Πάτρα και Ξάνθη έσυραν  και φέτος τον ξέφρενο χορό του Καρναβαλιού

Η κρίση – κρίση αλλά δεν θα μας χαλάσει και το Καρναβάλι, είπαν οι Πατρινοί και πάνω από 30.000 άτομα συμμετείχαν στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, στέλνοντας μηνύματα ελπίδας, χαράς και αισιοδοξίας για τη ζωή.

Η βροχή δεν στάθηκε ικανή να πτοήσει τους καρναβαλιστές, οι οποίοι με το χορό, το τραγούδι και το εκρηκτικό τους κέφι, παρέσυραν στους καρναβαλικούς ρυθμούς, τους χιλιάδες θεατές της παρέλασης.

Η μεγαλειώδης παρέλαση της Κυριακής ξεκίνησε λίγο μετά τις 14:00, με επικεφαλής τους προέδρους και αντιπροσώπους των συλλόγων των σοκολατοριχτών, μέλη του Δ.Σ. της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» και της γνωμοδοτικής επιτροπής. Ακολούθησαν η δημοτική μουσική, που παιάνιζε αποκριάτικους σκοπούς και καρναβαλικά τραγούδια, καθώς και τα άρματα του καρναβαλικού εργαστηρίου του δήμου Πατρέων.

Η είσοδος του βασιλιά καρνάβαλου στην πλατεία Γεωργίου, που φέτος είχε τον τίτλο «παγκοσμιοποιημένος καπιταλισμός», αναγγέλθηκε για πρώτη φορά με ηχητικό μήνυμα που μεταδόθηκε μέσω μεγαλοπρεπούς επιβλητικής μουσικής και επιβραδύνοντας το ρυθμό της παρέλασης.

Ακολούθησε το άρμα της βασίλισσας του καρναβαλιού ‘Αντριας Παναγιωτοπούλου, που αναπαριστούσε κυψέλη με μέλισσες, το άρμα «Ο Πόλεμος των Ναρκωτικών», εμπνευσμένο από το φετινό θέμα του πατρινού καρναβαλιού «καρναβαλιζόμαστε ελεύθεροι από ουσίες και εξαρτήσεις» και το άρμα του κέντρου ενημέρωσης δοτών μυελού των οστών και της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, «Χάρισε ζωή».

Η παρέλαση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 19:00, με το αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου έθιμο του σοκολατοπόλεμου. Οι πέντε σύλλογοι των σοκολατοριχτών μοίρασαν μεγάλες ποσότητες σοκολάτες στους θεατές, που βρίσκονταν στα πεζοδρόμια της οδού Κορίνθου.

Αυτήν την ώρα γράφεται η τελευταία πράξη του πατρινού καρναβαλιού του 2017, με την τελετή λήξης και την καύση του βασιλιά καρνάβαλου και ταυτόχρονα θα ανανεωθεί το ραντεβού για το καρναβάλι του 2018.

Στην Ξάνθη

Στην άλλη μεγάλη γιορτή του Καρναβαλιού στην Ξάνθη συμμετείχαν χιλιάδες επισκέπτες απ όλη τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και από γειτονικές χώρες, όπως Βουλγαρία Ρουμανία και Τουρκία. 

Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Ξάνθης στα πλαίσια των Λαογραφικών Γιορτών θα μείνει καταγεγραμμένη στην πολυετή πορεία του θεσμού σαν το καλύτερο ίσως καρναβάλι των τελευταίων χρόνων.

Χιλιάδες καρναβαλιστές παρέλασαν ενώ…χιλιάδες ήταν και οι θεατές που παρακολούθησε. Ο χορός, το κέφι και η διασκέδαση…συνεχίζονται (και μάλλον μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Καθαράς Δευτέρας), ενώ οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται το… «κάψιμο» του Τσάρου, του βασιλιά Καρνάβαλου στον ποταμό Κόσυνθο. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter