Πάτρα: Κινητοποίηση κατοίκων κατά των μεταναστών στο λιμάνι (Video)

Πάτρα: Κινητοποίηση κατοίκων κατά των μεταναστών στο λιμάνι (Video)

Κινητοποίηση έξω από νέο λιμάνι της Πάτρας πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι κάτοικοι νοτίων συνοικιών της πόλης, «σε ένδειξη διαμαρτυρίας», όπως ανέφεραν εκπρόσωποι των συλλόγων που πήραν την πρωτοβουλία για την συγκέντρωση, «λόγω της υποβάθμισης της περιοχής με την συνεχιζόμενη λειτουργία άτυπων κέντρων φιλοξενίας μεταναστών σε εγκαταλελειμμένα πρώην εργοστάσια της Ακτής Δυμαίων».

Κατά την διάρκεια της κινητοποίησης, που διήρκεσε περίπου μία ώρα, δημιουργήθηκε πρόβλημα στην κυκλοφορία από και προς το λιμάνι. Στην ίδια συγκέντρωση συμμετείχαν αστυνομικοί και λιμενικοί, ύστερα από αποφάσεις που έλαβαν οι ενώσεις τους.

Όπως ανέφεραν εκπρόσωποι των κατοίκων, «η κινητοποίηση δεν έχει να κάνει με ρατσιστικά κίνητρα, αφού άλλωστε ήμασταν πάντα δίπλα στους μετανάστες προσφέροντας τους βοήθεια, αλλά όμως αυτή η κατάσταση με τους άτυπους καταυλισμούς πρέπει να σταματήσει».

Σε δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών Νίκος Κοντοές ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «σε αυτή την φάση αυτό που απαιτείται είναι ηρεμία, νηφαλιότητα και επαγγελματισμός», προσθέτοντας ότι «τέτοιου είδους κινητοποιήσεις, αυτή την δεδομένη στιγμή, δεν βοηθούν, ώστε να επικρατήσει τέτοιο κλίμα ηρεμίας που θα λύσει ή θα αμβλύνει το δύσκολο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε».

Την ίδια ώρα, αλληλέγγυοι και ομάδες αντιεξουσιαστών είχαν συγκεντρωθεί σε χώρο πρώην εργοστασίου επί της Ακτής Δυμαίων, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους μετανάστες. Στο μεταξύ, τόσο η Αστυνομία, όσο και το Λιμενικό είχαν λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας μέσα και έξω από το λιμάνι, ώστε να μην δημιουργηθούν απρόοπτα.

Τα βίντεο είναι από το Thebest.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter