Πάτρα: Σε δίκη ο δήμαρχος Πελετίδης γιατί δεν παρέδωσε φακέλους εργαζομένων

Πάτρα: Σε δίκη ο δήμαρχος Πελετίδης γιατί δεν παρέδωσε φακέλους εργαζομένων

«Δεν θα κάνω πίσω, δεν θα παραδώσω φακέλους εργαζομένων», δηλώνει ο Κώστας Πελετίδης

Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών δικάζεται σήμερα Πέμπτη 27 Απριλίου, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος, επειδή το 2014 αρνήθηκε να παραδώσει για έλεγχο τους φακέλους με τα στοιχεία 324 εργαζομένων, οι συμβάσεις των οποίων είχαν μετατραπεί, βάσει νόμου, από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Ο ίδιος αρνείται να παραδώσει τους φακέλους των εργαζομένων αφού, όπως δηλώνει, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε απολύσεις

Όλη η δήλωση του δημάρχου:

«Όπως δεν δώσαμε τους φακέλους των εργαζομένων αορίστου χρόνου, διότι όπως λέγανε τότε οι κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, θέλανε να γεμίσουν τη δεξαμενή από την οποία θα απέλυαν δημοσίους υπαλλήλους, δεν δίνουμε ούτε αυτούς τους φακέλους. Δεν θα διευκολύνουμε ούτε αυτή την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παραδίδοντας στοιχεία και φακέλους για να μπουν στη διαδικασία της αξιολόγησης, που στόχο έχει την απόλυσή τους.

Οι εργαζόμενοι για τους οποίους συζητάμε τώρα, προσλήφθηκαν στο Δήμο πριν το 2004, που η κυβέρνηση της Ν.Δ. με τον Νόμο Παυλόπουλου τους μονιμοποίησε και τους έκανε αορίστου χρόνου. Τηρήθηκαν τότε όλες οι διαδικασίες από τη Διοίκηση και έρχονται σήμερα, μετά από 13 χρόνια και σου λένε ότι πρέπει να απολυθούν, τη στιγμή που έχουν προϋπηρεσία στο Δήμο, 20 χρόνια.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, προσλήφθηκαν με όλους τους προβλεπόμενους νόμους κι εμείς, μπροστά στην αδικία που γίνεται, με σκοπό να χτυπηθούν όχι μόνο οι εργαζόμενοι, αλλά και η λειτουργία του Δήμου, υπερασπιζόμενοι τα δίκαια αιτήματά τους, αρνηθήκαμε να δώσουμε τους φακέλους».

Δήλωση του προέδρου του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Πατρέων, Δημήτρη Αθανασιάδη:

«Σήμερα δικάζεται ο Δήμαρχος Πατρέων, επειδή δεν έδωσε τα στοιχεία στο Υπουργείο για ανθρώπους που είχαν διοριστεί πριν 20 ή 25 χρόνια, με όλες τις νόμιμες διαδικασίες και στην πορεία άρχισαν να ελέγχουν αν μπήκαν νόμιμα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος δεν έδωσε τα στοιχεία και πολύ καλά έκανε, διότι αυτό που επιδίωκαν οι κυβερνήσεις μέσα από τη διαδικασία των μνημονίων και επιδιώκει και η σημερινή κυβέρνηση με τη διαδικασία της αξιολόγησης, είναι οι απολύσεις. Τα Σωματεία του Δήμου, στηρίζουν τον Δήμαρχο με όλες τους τις δυνάμεις, διότι στέκεται αρωγός στις διεκδικήσεις τους, ενώ όπως είναι γνωστό, είναι υπέρ της μόνιμης και σταθερής εργασίας».

Πηγή: tempo24.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter