Παυλόπουλος: Η Ε.Ε έχει αργήσει πολύ ν’ αντιμετωπίσει το προσφυγικό

Παυλόπουλος: Η Ε.Ε έχει αργήσει πολύ ν’ αντιμετωπίσει το προσφυγικό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την εναρκτήρια ομιλία του στο συνέδριο του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη με θέμα: «Προοδευτικές λύσεις και Προτάσεις για το Προσφυγικό» έθιξε το τεράστιο πολιτικό κενό σε καίρια για την Ευρωπαϊκή Ένωση προβλήματα, καθώς και το εξαιρετικά επικίνδυνο θεσμικό και δημοκρατικό έλλειμμα. 

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι «το Προσφυγικό ζήτημα συνιστά τη μια εκ των δύο -η άλλη είναι η Οικονομική, η οποία βρίσκεται στην αφετηρία της βαθιάς κοινωνικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης- μεγάλων προκλήσεων που δοκιμάζουν, κατά κυριολεξία, τη συνοχή αλλά και την προοπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος».

Επισήμανε, επίσης, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη αργήσει πολύ ν’ αντιμετωπίσει το Προσφυγικό ζήτημα με όρους, οι οποίοι αρμόζουν τόσο στην κρισιμότητά του για τη συνοχή και την προοπτική της, όσο και στην Ευρωπαϊκή Δημοκρατία και τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό.

«Δυστυχώς, μεταξύ άλλων δεινών, το Προσφυγικό ζήτημα ανέδειξε και το φαινόμενο κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία δεν φαίνεται να έχουν αφομοιώσει επαρκώς το ευρωπαϊκό θεσμικό και πολιτισμικό κεκτημένο, εκδηλώνοντας πρωτόγνωρα φοβικά σύνδρομα και αντιμετωπίζοντας την Ευρώπη περισσότερο ως χώρο δικής τους προστασίας παρά ως κοινό πεδίο συνύπαρξης μέσα από τον αμοιβαίο και πλήρη σεβασμό δικαιωμάτων και υποχρεώσεων. Κάπως έτσι, για μιαν ακόμη φορά, η Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται θύμα της Επιμηθεϊκής της νοοτροπίας» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter