Παυλόπουλος προς Ιερώνυμο: Η στάση της Εκκλησίας ευνοεί τη συναίνεση

Παυλόπουλος προς Ιερώνυμο: Η στάση της Εκκλησίας ευνοεί τη συναίνεση

Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα και υπό τις διαπιστώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι η στάση της Εκκλησίας ευνοεί τη συναίνεση ολοκληρώθηκε η συνάντηση του κ. Παυλόπουλου με τον κ. Ιερώνυμο, η οποία πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της χθεσινής συνεργασίας Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου για το Σκοπιανό.

Τη συνάντηση αιτήθηκε ο κ. Ιερώνυμος, με κύριο στόχο να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εκκλησιαστικές πτυχές του ζητήματος της ονοματοδοσίας της ΠΓΔΜ, τις οποίες εξάλλου έθιξε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) προ ημερών με σχετική ανακοίνωση όπου και τονίζονταν ότι «θα έχει επιπτώσεις και στην ονομασία της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης εκκλησίας της ‘Μακεδονίας’». Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ιερώνυμος εστίασε και στις ενέργειες της εν λόγω Εκκλησίας να αναγνωριστεί στα εκκλησιαστικά «πρακτικα» ως Εκκλησία της Μακεδονίας , παραβιάζοντας ακόμη και τους κανόνες της εκκλησιαστικής Κανονικότητας. Πρόσφατα , προκαλώντας την εκκλησιαστική τάξη, λειτουργώντας δηλαδή ουσιαστικά σε βάρος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Πρωτοκαθεδρίας του στην Ορθοδοξία, η σχισμαστική εκκλησία των Σκοπίων έχει ζητήσει να ενταχθεί , ως «εκκλησία της Μακεδονίας» στους κόλπους του Πατριαρχείου της Βουλγαρίας, το οποίο μάλιστα εν αρχή εξέτασε θετικά το αίτημα.

Σημειώνεται ότι το κ. Ιερώνυμος μετά τη χθεσινή του συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, με τον οποίο επίσης συζήτησε τις εκκλησιαστικές ανησυχίες, τάχθηκε κατά της διεξαγωγής συλλαλητηρίων για το όνομα των Σκοπίων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter