Παυλόπουλος: Ώρα των εταίρων μας να πράξουν το καθήκον τους

Παυλόπουλος: Ώρα των εταίρων μας να πράξουν το καθήκον τους

Μηνύματα προς τους εταίρους – δανειστές μας έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, από την Κέρκυρα, όπου βρέθηκε για την 153η επέτειο της ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.

«Ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για να τιμούμε αυτή την ιστορική επέτειο της ενσωμάτωσης των Επτανήσων στον εθνικό μας κορμό, είναι να έχουμε πάντα κατά νου τον εμβληματικό συμβολισμό των Επτανήσων στο πλαίσιο της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου μας και του λαού μας. Ιδίως δε κατά αυτή την κρίσιμη συγκυρία. Η ιστορία, αλλά και ο πολιτισμός των Επτανήσων, μας υπενθυμίζουν τούτο.

Η Ελλάδα δεν διανοείται την πορεία της και την προοπτική της παρά μόνο ως συστατικό στοιχείο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και του σκληρού πυρήνα της Ευρωζώνης, αλλά και το ευρωπαϊκό οικοδόμημα θα έχανε τα βασικά χαρακτηριστικά του, τον ίδιο τον προσανατολισμό του, δίχως την Ελλάδα στους κόλπους του. Αυτό το δίπτυχο είναι εκείνο το οποίο προσδιορίζει τις υποχρεώσεις που έχουμε μέσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως αυτή την κρίσιμη καμπή, η Ελλάδα έχει πράξει στο ακέραιο το καθήκον της, ώρα και των εταίρων μας να πράξουν το δικό τους.

Τούτο δεν είναι μόνο θέμα εταιρικών σχέσεων, είναι θέμα εφαρμογής βασικών αρχών της ευρωπαϊκής έννομης τάξης και του ευρωπαϊκού πολιτισμού, κυρίως των αρχών της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης» δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στην Κέρκυρα στις 10.30 το πρωί και παρακολούθησε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα. Μετά το πέρας της δοξολογίας παρέστη στην επετειακή εκδήλωση που έλαβε χώρα στην αίθουσα της Ιόνιας Βουλής.

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ενώσεως της Επτανήσου, ενώ  στη συνέχεια παρακολούθησε την επετειακή παρέλαση που διεξάγεται στην Πλατεία Σπιανάδα της Κέρκυρας. Στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα δοθεί προς τιμήν του από τις αρχές του τόπου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter