Πειραιάς: Αναβλήθηκε η συγκέντρωση των χρυσαυγιτών

Πειραιάς: Αναβλήθηκε η συγκέντρωση των χρυσαυγιτών

Αναβλήθηκε η συγκέντρωση των χρυσαυγιτών οι οποίοι -όπως αναφέρουν- πήραν γραπτές δεσμεύσεις από τον δήμαρχο Πειραιά, ο οποίος διέψευσε πως υπάρχει συνεργασία με ΜΚΟ για τη δημιουργία hotspot.

Η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή ανέβαλε την προγραμματισμένη της συγκέντρωση στον Πειραιά, κατά της μετεγκατάστασης προσφύγων στην πόλη. Όπως αναφέρουν στην επίσημη σελίδα τους οι χρυσαυγίτες, η συγκέντρωση αναβάλλεται «γιατί προηγήθηκε συνάντηση του Λαγού με τον Μώραλη», και ο δήμαρχος Πειραιά «δεσμεύτηκε γραπτώς» στους χρυσαυγίτες ότι δε θα προχωρήσει το πρόγραμμα αυτό. Η Χρυσή Αυγή μάλιστα το παρουσιάζει ως “Μεγάλη νίκη – Ακυρώθηκε η μετεγκατάσταση λαθρομεταναστών στην πόλη του Πειραιά”

Σημειώνεται πως σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο-απάντηση είχαν καλέσει αντιρατσιστικές συλλογικότητες.

Τι λέει ο Δήμαρχος Πειραιά:

«Στη σφαίρα της φαντασίας», κινούνται, σύμφωνα με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, «τα ψευδή και ανυπόγραφα δημοσιεύματα σχετικά με δήθεν συνεργασίες με ΜΚΟ και για τη δημιουργία δήθεν hotspot στην πόλη του Πειραιά». Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Πειραιά, σχετικά με τις εξαγγελθείσες συγκεντρώσεις στην πόλη, διευκρινίζει πως δεν υπάρχει κανένα θέμα προς συζήτηση στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο, που να αφορά το προσφυγικό. Άλλωστε όπως σημειώνεται, στην ημερήσια διάταξη, η οποία ανακοινώθηκε στις 21 Απριλίου, δεν προβλεπόταν τέτοιο θέμα. Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, οι ανυπόστατες αυτές ειδήσεις «στοχεύουν στη δημιουργία κλίματος φόβου και αναταραχής στην πόλη και αυτό δεν θα περάσει».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γιάννης Μώραλης αναφερόμενος σε δημοσιεύματα, ότι ο Δήμος Πειραιά συνεργάζεται με Μ.Κ.Ο. για να γίνει μόνιμο hotspot στην πόλη τόνισε ότι ο Δήμος Πειραιά δεν έχει συμμετάσχει ούτε συμμετέχει στη διαχείριση κατοικιών ενώ δεν δημιουργεί πουθενά εγκαταστάσεις στέγασης προσφύγων.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι σε πολυκατοικίες σε διάφορα σημεία της πόλης περισσότεροι από 1.500 πρόσφυγες διαμένουν και είναι προφανές ότι αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει και σχολείο να πάνε τα παιδιά τους κάποια στιγμή και παροχές υγείας να έχουν και δυνατότητες να δουλέψουν να έχουν. Διαφορετικά θα αναγκαστούν να προβούν σε άλλες ενέργειες που είναι χειρότερες πρόσθεσε ο κ. Μώραλης

«Είναι ένα πρόγραμμα. Μια πλατφόρμα ηλεκτρονική στην οποία έχει ένα πληροφοριακό σύστημα για τους πρόσφυγες που υπάρχουν στην πόλη, επαναλαμβάνω, για να έχουμε στοιχεία και πληροφοριακά εργαλεία γι’ αυτούς τους ανθρώπους» συμπλήρωσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter