Πενς προς Τσίπρα: Θέλουμε αξιόπιστη ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους

Πενς προς Τσίπρα: Θέλουμε αξιόπιστη ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους

Συγχαρητήρια στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «για την επιστροφή της Ελλάδας στην οικονομική ανάπτυξη και στις χρηματοπιστωτικές αγορές» δίνει με ανακοίνωσή του ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς και παράλληλα επαναλαμβάνει «την υποστήριξη των ΗΠΑ για αξιόπιστη ελάφρυνση του χρέους».

Στην ανακοίνωση του γραφείου του αντιπροέδρου, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσινγκτον αναφέρεται ότι «Ο αντιπρόεδρος Mike Pence φιλοξένησε σήμερα τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα για μια συνάντηση στο Λευκό Οίκο. Οι ηγέτες τόνισαν τους ισχυρούς και διαρκείς δεσμούς μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας. Ο Αντιπρόεδρος συνεχάρη τον Πρωθυπουργό Τσίπρα, ενθάρρυνε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις που θα ωθήσουν τις επενδύσεις και επαναλαμβάνει την υποστήριξη των ΗΠΑ για αξιόπιστη ελάφρυνση του χρέους».

Επίσης στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι [Οι ηγέτες εξέφρασαν την επιθυμία τους να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους στους τομείς της οικονομίας και της ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της επίσκεψης αντιπροσωπείας υψηλού επιπέδου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2018, όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι η τιμώμενη χώρα» ενώ ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ «εξέφρασε την εκτίμησή του για το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή και οι ηγέτες επιβεβαίωσαν την υποστήριξή τους στην ευρωατλαντική ενσωμάτωση της Τουρκίας και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων».

Παράλληλα ο κ. Πενς υπογράμμισε τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των ΗΠΑ για μια συνολική διευθέτηση για την επανένωση της Κύπρου ως διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αυξανόμενη συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ, την Κύπρο και την Αίγυπτο στην ανατολική Μεσόγειο».

Μετά τη συνάντηση με τον αμερικανό αντιπρόεδρο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με επιχειρηματίες, το οποίο παραθέτει το Business Council for International Understanding. 

Στις εννέα και μισή ο πρωθυπουργός θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στις ΗΠΑ με ομιλία στο Brookings Institution.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα αποχωρήσει για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter