Πέντε φεστιβάλ για όλα τα γούστα και για όσο καλοκαίρι απομένει ακόμη

Πέντε φεστιβάλ για όλα τα γούστα και για όσο καλοκαίρι απομένει ακόμη

Ενας από τους σημαντικότερους λόγους που τα καλοκαίρια αποκτούν ζωντάνια και γεννούν αξέχαστες αναμνήσεις είναι η μουσική. Πέντε μεγάλες μουσικές διοργανώσεις σε πέντε ξεχωριστά ελληνικά τοπία υπόσχονται να κάνουν και το φετινό καλοκαίρι αξέχαστο.

Saristra Festival

4-6 Αυγούστου, Κεφαλονιά

Το σημαντικότερο καλλιτεχνικό γεγονός των Ιονίων, μια μουσική και εικαστική εκδήλωση στα ερείπια ενός χωριού. Σε ένα μαγικό σημείο, μόλις 3 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Σάμης, βρίσκεται το ημιορεινό χωριό των Παλιών Βλαχάτων, απόκοσμο και εγκαταλειμμένο μετά τον σεισμό του 1953, με τα χαλάσματα να δίνουν μια νοσταλγική αίσθηση και να στήνουν ένα απόκοσμο σκηνικό. Μικρά σπιτάκια, χτισμένα σύμφωνα με την παραδοσιακή επτανησιακή αρχιτεκτονική, εκκλησίες, η κεντρική πλατεία του χωριού, αλλά και παλιές στέρνες, πέτρινοι ξυλόφουρνοι, παλιά χωμάτινα δρομάκια είναι λίγα μόνο από όσα μπορεί να δει ο επισκέπτης σήμερα στα Παλιά Βλαχάτα. Η ιδέα της αξιοποίησης του δημόσιου αλλά ερειπωμένου αυτού χώρου συνδέει το παρελθόν με τη δημιουργία μιας νέας συλλογικής μνήμης. Το παλιό πανηγύρι του χωριού μεταμορφώνεται σε σύγχρονο είδος ψυχαγωγίας δομημένο με πιο ροκ ακούσματα, εκθέσεις εικαστικών τεχνών, προβολές ταινιών, σεμινάρια και διαλέξεις, καθώς και δραστηριότητες για παιδιά, οι οποίες φιλοξενούνται με ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα στα χαλάσματα των παλιών σπιτιών. Φέτος, από τη σκηνή του Saristra θα περάσουν οι Κωνσταντίνος Βήτα, Nightstalker, Acid Baby Jesus, Α Victim Of Society, Larry Gus και άλλοι πολλοί ακόμη.

Περισσότερες πληροφορίες: www.saristrafestival.gr/

Ziria Music Festival

24-26 Αυγούστου, Ζήρεια

Τo Ziria Music Festival διεξάγεται στον Δήμο Ξυλόκαστρου, πάνω από τα Τρίκαλα Κορινθίας, στον χώρο του χιονοδρομικού κέντρου Ζήρειας, σε υψόμετρο 1.550 μέτρων. Λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από το σπήλαιο όπου λένε ότι γεννήθηκε ο Ερμής, ο οποίος γνώρισε στους ανθρώπους τη μουσική, φτιάχνοντας την πρώτη λύρα. Ενα ελεύθερο τριήμερο μουσικό γεγονός σε μια φανταστική πλευρά του βουνού, με δεκάδες στρέμματα να απλώνονται για να φιλοξενήσουν χιλιάδες επισκέπτες. Ενα μαγευτικό τοπίο ντύνεται με ένα μαραθώνιο μουσικό πρόγραμμα που παίζει σε τρεις διαφορετικές σκηνές, από νωρίς το μεσημέρι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Φέτος το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει ονόματα όπως Θραξ Πανκc, Puta Volvcano, Planet Of Zeus, Space Blanket, Holy Monitor, Whereswilder και πολλά ακόμη συγκροτήματα και DJs.

Περισσότερες πληροφορίες: www.ziriafestival.gr

Molyvos International Music Festival

16-19 Αυγούστου, Λέσβος

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου –ΔιΦεΜΜ (Molyvos International Music Festival – MIMF)– είναι μια πολύ ιδιαίτερη μουσική εκδήλωση στην περιοχή του βόρειου Αιγαίου που συγκεντρώνει κορυφαίους νέους ερμηνευτές διεθνούς φήμης για μια τετραήμερη γιορτή κλασικής μουσικής. Διεξάγεται στο Κάστρο Μολύβου και στο Συνεδριακό Κέντρο Μηθύμνης. Αξιοποιώντας τη διαχρονική σαγήνη του Μολύβου, το φεστιβάλ προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον για να βιώσει κανείς την κλασική μουσική σε ένα μαγευτικό τοπίο. Ακόμη και σε περίοδο παγκόσμιας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, το ΔιΦεΜΜ αποδεικνύει ότι η μουσική μπορεί να εμπνεύσει, να συνδέσει και να ενώσει τους ανθρώπους, φιλοξενώντας κοινό και μουσικούς από όλον τον κόσμο. Με θεματική του φετινού προγράμματος την «Κάθαρση», οι 19 εξέχοντες μουσικοί που θα φθάσουν στο νησί από όλο τον κόσμο εξερευνούν την ιαματική δύναμη της μουσικής, μέσα από τα συναρπαστικά έργα που ερμηνεύουν. Φέτος μεταξύ άλλων, θα εμφανιστούν η Γερμανίδα σοπράνο Μάρλις Πέτερσεν, ο Ρώσος βιολονίστας Κίριλ Τρούσοφ και η βραβευμένη Αμερικανίδα βιολονίστρια Κάρολαϊν Γκούλντινγκ. Στο φετινό πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται έργα όπως το «Κουαρτέτο για το τέλος του χρόνου» του Μεσιάν, με θέμα την εύρεση της ελπίδας και της δύναμης μέσα από την μουσική ακόμη και στις πιο απελπιστικές καταστάσεις (ο συνθέτης το έγραψε ενώ ήταν κρατούμενος σε γερμανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης).

Η είσοδος κοστίζει από 5 έως 30 ευρώ ανάλογα με τον συναυλιακό χώρο.

Περισσότερες πληροφορίες: www.molyvosfestival.com

39ο River Party

2-6 Αυγούστου, Νεστόριο Καστοριάς

Το Νεστόριο, ένα πανέμορφο χωριό στους πρόποδες του Γράμμου, τα καλοκαίρια πριν από πολλά χρόνια μάζευε τα παιδιά ντόπιων μεταναστών που επισκέπτονταν την πατρίδα. Κάποιο καλοκαίρι, αυτά τα νέα παιδιά, προτού φύγουν πάλι για το εξωτερικό, αποφάσισαν να κάνουν ένα μεγάλο πάρτι μαζί με τους ντόπιους και επέλεξαν το ωραιότερο σημείο του χωριού, στις όχθες του Αλιάκμονα. Σήμερα, τo River Party είναι το μεγαλύτερο και ιστορικότερο μουσικό και κατασκηνωτικό φεστιβάλ στην Ελλάδα. Κάθε χρόνο προσελκύει περισσότερους από 50.000 επισκέπτες, μετράει 39 χρόνια σταθερής παρουσίας και φέτος υπόσχεται πέντε μέρες γεμάτες διασκέδαση, συναυλίες, αμέτρητες δραστηριότητες και πολλή μουσική. Σε ένα μοναδικό τοπίο δίπλα στο ποτάμι είναι αδιαμφισβήτητα το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ σε έναν μαγικό προορισμό ο οποίος θα φιλοξενήσει στις αρχές Αυγούστου μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τους Xaxakes μέχρι τον Τζίμη Πανούση, τη Μαρίνα Σάττι και τον Βασίλη Καρρά. Στις πέντε σκηνές του River Party η μουσική δεν σταματά από νωρίς το πρωί έως και μετά τα μεσάνυχτα, ενώ το δικό του ραδιόφωνο μεταδίδει ένα μοναδικό πρόγραμμα με τη βοήθεια επιλεγμένων τοπικών σταθμών. Το εισιτήριο για τις πέντε ημέρες κυμαίνεται από 49 έως 60 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες: people.gr/riverparty/

Mythody Festival

26-30 Ιουλίου, Αρχαία Ολυμπία

Το Mythody Festival θα στήσει τρεις διαφορετικές σκηνές στην Αρχαία Ολυμπία, δύο εκ των οποίων θα λειτουργούν κατά τη διάρκεια της ημέρας και η τρίτη κατά τη διάρκεια της νύχτας. Υπολογίζεται ότι φέτος θα φιλοξενήσει 120 ονόματα Ελλήνων και ξένων DJs και παραγωγών από το ευρύ φάσμα της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής. Στο σημείο που ο ποταμός Αλφειός συναντά την τοπική κοινότητα Μουριά του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ο χώρος που φιλοξενεί το φεστιβάλ έχει έκταση 120.000 τετραγωνικά μέτρα και έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να μπορεί να δεχτεί 5.000 κατασκηνωτές.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.mythody.gr/

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter