Πέντε τραυματίες από επίθεση Χρυσαυγιτών στην «Φαβέλα» – Θύμα και η συνήγορος της οικογένειας Φύσσα

Πέντε τραυματίες από επίθεση Χρυσαυγιτών στην «Φαβέλα» – Θύμα και η συνήγορος της οικογένειας Φύσσα

Επεισόδια με πέντε τραυματίες σημειώθηκαν στις 7 το απόγευμα στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα, στην οδό Ναυάρχου Βότση 11 στον Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα που εισέβαλε αποτελείτο από 7-8 άτομα με κράνη, ρόπαλα και σιδερογροθιές και επιτέθηκαν στα παρευρισκόμενα άτομα. Από την επίθεση σημειώθηκαν τραυματισμοί και διακομιδή στο νοσοκομείο, ενώ ανάμεσα στους σοβαρά τραυματισμένους είναι και η συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου.

Αποχωρώντας τα άτομα κραύγαζαν “Αίμα τιμή Χρυσή Αυγή” μην αφήνοντας το παραμικρό περιθώριο για τα κίνητρα και την πολιτική τους ταυτότητα. 

Σε ανακοίνωσή του στο facebook “https://www.facebook.com/freesocialcenterfavela/”, o Eλεύθερος Κοινωνικός Χώρος Φαβέλα αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα το απόγευμα στο άνοιγμα του χώρου για την εβδομαδιαία συνέλευσή του, δεχτήκαμε επίθεση από ομάδα χρυσαυγιτών με λοστούς, κράνη και φωτοβολίδες. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο χώρο και τραυματισμοί ατόμων που βρίσκονταν εκεί.

Διαψεύδουμε τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν περί εκρηκτικών υλών και ερευνών σε σπίτια από μερίδα του τύπου.

Θα ακολουθήσει εκτενέστερη ανακοίνωση. Το γεγονός δε θα μείνει αναπάντητο. Τέτοιου είδους επιθέσεις δε μας φοβίζουν!».

Eπίθεση στη «Φαβέλα» είχε πραγματοποιηθεί ξανά στις 29 Αυγούστου, για την οποία είχαν συλληφθεί τέσσερα άτομα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Στα σπίτια των συλληφθέντων είχαν βρεθεί, σύμφωνα με την αστυνομία, ναζιστικά σύμβολα, τρικάκια της Χρυσής Αυγής και όπλα για εκπαίδευση στη μάχη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter