Περί «νόμιμης βίας», κύριε Τόσκα

Περί «νόμιμης βίας», κύριε Τόσκα

Μία τουλάχιστον ατυχή έκφραση χρησιμοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, για το ρόλο της αστυνομίας και του στρατού, προκειμένου να σχολιάσει την απόφαση της ΠΟΑΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων) να πραγματοποιήσει εκδήλωση στα Εξάρχεια.

Ο κ. Τόσκας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, είπε ότι η εκδήλωση των αστυνομικών «χαλάει το ευρύτερο σχέδιο εξομάλυνσης της περιοχής», γιατί όπως είπε η αστυνομία και ο στρατός είναι «εργαλεία του κράτους, νόμιμης βίας» και έτσι πρέπει να λειτουργούν, ενώ εκδηλώσεις στα Εξάρχεια θα πρέπει να μπορούν να κάνουν πολίτες και κάτοικοι της περιοχής.

Ώστε, υπουργέ μου, η αστυνομία και ο στρατός είναι εργαλεία νόμιμης βίας του κράτους! Ακόμα κι αν αφήσουμε στην άκρη το οξύμωρο της «νόμιμης βίας», καλό θα είναι να σας υπενθυμίσουμε, προφανώς, τον πραγματικό ρόλο της αστυνομίας και του στρατού, γιατί μάλλον τα έχετε μπερδέψει… Η μεν αστυνομία είναι υπεύθυνη για την εσωτερική ασφάλεια μιας χώρας, ο δε στρατός για την εξωτερική!

Με λίγα λόγια, ο στρατός είναι υπεύθυνος για την άμυνα της χώρας και την προστασία των πολιτών από εξωτερικούς εχθρούς. Και η αστυνομία φροντίζει για την ασφάλεια των πολιτών. Α, υπουργέ, επί τη ευκαιρία, να σας υπενθυμίσουμε, επίσης, ότι η αστυνομία δεν χρησιμοποιεί πάντοντε «νόμιμη βία», καθώς υπάρχουν χιλιάδες κρούσματα «παράνομης βίας» εκ μέρους αστυνομικών, π.χ. «ζαρντινιέρα» στην Θεσσαλονίκη, δολοφονία Γρηγορόπουλου στην Αθήνα – για να αναφέρουμε τα πιο χαρακτηριστικά!

Γι’ αυτό κύριε Τόσκα, μπορεί να μην φτάσατε στο σημείο να πείτε στην αστυνομία «εσείς είστε το κράτος» – όπως είχε κάνει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1992, επί υπουργίας Δημοσίας Τάξεως, Νίκου Γκελεστάθη – ωστόσο, εσείς πήγατε στο άλλο άκρο! Και τα άκρα, ως γνωστόν, υπουργέ μου, δεν βγαίνουν ποτέ σε καλό…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter