Περιφέρεια Αττικής: Αυξήσεις στα προνοιακά ιδρύματα

Περιφέρεια Αττικής: Αυξήσεις στα προνοιακά ιδρύματα

Σημαντικές οριζόντιες αυξήσεις στα προνοιακά ιδρύματα δίνονται μετά από επτά χρόνια συνεχών μειώσεων, προκειμένου να ανταποκριθούν στα αυξημένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών τους.

Την αύξηση των ποσών επιχορήγησης των ιδρυμάτων της Περιφέρειας Αττικής υπέγραψε η περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, με επιπλέον νέους φορείς να έχουν ενταχθεί στη σχετική απόφαση, όπως και το 2016.

Οι διοικήσεις των προνοιακών ιδρυμάτων καλούνται να προσκομίσουν τις επόμενες ημέρες τα σχετικά δικαιολογητικά για τη συνέχιση της διαδικασίας και την εκταμίευση της επιχορήγησής τους, συνολικού ύψους 4.121.141 ευρώ.

Συγκεκριμένα, δίνεται σε όλους τους επιχορηγούμενους φορείς, χωρίς διακρίσεις, αύξηση 30%. Ειδικά, στους φορείς παιδικής προστασίας που έλαβαν επιχορηγήσεις το 2016 από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, ενόψει και νέας πρόσκλησης επιχορήγησής τους που επεξεργάζεται η Περιφέρεια για το έτος 2017, θα λάβουν με την εν λόγω απόφαση αύξηση 20%.

Σημειώνεται, ότι η Περιφέρεια Αττικής, με δικούς της πόρους, ύψους 1.877.081 ευρώ, επιχορήγησε πιστοποιημένους φορείς κοινωνικής φροντίδας το 2016, για πρώτη φορά, θέτοντας κριτήρια και διαδικασίες πλήρους διαφάνειας. Επιπλέον, για το 2015, σε συνεργασία, με το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (έχει τη νομοθετική πρωτοβουλία), επιχορήγησε εκτάκτως τα προνοιακά ιδρύματα -με ισολογισμό που έχει ελεγχθεί από ορκωτό λογιστή- επίσης με δικούς της πόρους, μέχρι το 20% της συνολικής επιχορήγησης που κατανεμήθηκε από τις πιστώσεις του υπουργείου.

Την αύξηση της επιχορήγησης είχε ζητήσει η κ. Δούρου από το υπουργείο τον περασμένο Μάρτιο, με έγγραφό της, ύστερα από ελέγχους στους επιχορηγούμενους φορείς όπου διαπιστώθηκε ότι παρά τη διάθεση των επιχορηγήσεων ακόμη και από πόρους της Περιφέρειας για το έτος 2016, δεν εξαλείφθηκαν τα λειτουργικά προβλήματα, ενώ πολλοί εξ’ αυτών αναζητούν επειγόντως λύσεις για τη βιωσιμότητά τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter