Περισσότεροι οι Γάλλοι ψηφοφόροι στον δεύτερο γύρο

Περισσότεροι οι Γάλλοι ψηφοφόροι στον δεύτερο γύρο

Μικρή αύξηση του ποσοστού συμμετοχής κατεγράφη στα υπερπόντια εδάφη και το εξωτερικό, που ψήφιζαν σήμερα

Τα υπερπόντια εδάφη και οι Γάλλοι του εξωτερικού άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε σήμερα στις 12.00 ώρα Γαλλίας (08.00 τοπική ώρα) στο Σεν Πιερ και Μικελόν, όπου παραδοσιακά οι 4.966 εγγεγραμμένοι είναι οι πρώτοι που ψηφίζουν. Έως το μεσημέρι καταγράφθηκε μια μικρή αύξηση των ποσοστών συμμετοχής στο αρχιπέλαγος (26,45% έναντι 25,61% σε σύγκριση με το πρώτο γύρο).

Η ψηφοφορία ξεκίνησε επίσης στη Γουιάνα και τις Αντίλλες. Στη Γουιάνα, το ποσοστό συμμετοχής ανερχόταν σε 19,92% το μεσημέρι (έναντι 22,11% το 2012 και 18,93% στον πρώτο γύρο).

Στη Γουαδελούπη το ποσοστό συμμετοχής ανέρχεται σε 20,89%, υψηλότερο σε σύγκριση με εκείνο του πρώτου γύρου την ίδια ώρα (17,65%).

Στο Σεν Μπαρτελεμί, το 26,24% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων είχε προσέλθει στις κάλπες έως τις 11.45 τοπική ώρα, καταγράφοντας μικρή πτώση σε σύγκριση με το πρώτο γύρο.

Στη Μαρτινίκα, οι πληροφορίες που έρχονται από τις 34 κοινότητες κάνουν λόγο για αύξηση της συμμετοχής σε σύγκριση με πριν από δύο εβδομάδες.

Οι 1,3 εκατομμύρια Γάλλοι του εξωτερικού ξεκίνησαν επίσης σήμερα να ψηφίζουν. Στο Μόντρεαλ, μπροστά από το κολέγιο Stanislas, όπου έχουν εγκατασταθεί τα 24 εκλογικά τμήματα, η ουρά αναμονής έφθανε τα 2 χιλιόμετρα λίγο μετά το άνοιγμα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter