Πέθανε ο διευθυντής φωτογραφίας του «Ζορμπά», Γουόλτερ Λάσαλι

Πέθανε ο διευθυντής φωτογραφίας του «Ζορμπά», Γουόλτερ Λάσαλι

Σε ηλικία 91 ετών, ο Γουόλτερ Λάσαλι, έφυγε από την ζωή, στο Νοσοκομείο Χανίων όπου νοσηλευόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο κινηματογραφιστής που βραβεύτηκε με Όσκαρ για την ταινία «Αλέξης Ζορμπάς» εδώ και χρόνια ήταν μόνιμος κάτοικος του Σταυρού Ακρωτηρίου, της περιοχής η οποία έγινε πασίγνωστη από τα γυρίσματα της ταινίας με τον Άντονι Κουίν σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

Μάλιστα, ο ίδιος είχε θελήσει να παραστεί στην εκδήλωση του Σαββάτου για την ονοματοθεσία του θεάτρου Μίκης Θεοδωράκης και ενώ είχε αποφασιστεί η μεταφορά του στον χώρο του παλιού τελωνείου με ασθενοφόρο, από το Νοσοκομείο Χανίων όπου νοσηλευόταν, τελικά οι γιατροί έκριναν πως αυτό δεν ήταν δυνατόν λόγω της κατάστασης της υγείας του.

Ο Γουόλτερ Λάσαλι, γεννήθηκε το 1926. ήταν Βρετανός κινηματογραφιστής, που γεννήθηκε στη Γερμανία. Ήταν περισσότερο γνωστός από την ταινία Αλέξης Ζορμπάς, μέσω της οποίας κέρδισε Όσκαρ Φωτογραφίας το 1964. Μεταξύ άλλων σκηνοθετών, συνεργάστηκε σε αρκετές ταινίες με τον Μιχάλη Κακογιάννη και τον Τζέιμς Άιβορι. 

Πηγή: Flashnews.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter