Πέθανε ο δολοφόνος του Παζολίνι, Πίνο Πελόζι

Πέθανε ο δολοφόνος του Παζολίνι, Πίνο Πελόζι

Πέθανε σήμερα σε νοσοκομείο της Ρώμης, σε ηλικία 58 ετών, ο Πίνο Πελόζι, ο οποίος είχε καταδικασθεί ως δολοφόνος του Ιταλού συγγραφέα, ποιητή και σκηνοθέτη Πιέρ Πάολο Παζολίνι. Έπασχε εδώ και αρκετά χρόνια από καρκίνο.

Ο Παζολίνι δολοφονήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 1975 στην παραθαλάσσια περιοχή Όστια, κοντά στην Ρώμη και ο Πελόζι συνελήφθη την ίδια ημέρα, ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητο που ανήκε στον διεθνούς φήμης Ιταλό ποιητή.

Ο Πελόζι καταδικάσθηκε από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο για ανθρωποκτονία, σε συνέργεια με αγνώστους. Στην συνέχεια, όμως, το εφετείο και το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας, αποφάνθηκαν ότι ο Πίνο Πελόζι δολοφόνησε μόνος του τον Παζολίνι, χωρίς κανέναν συνεργό.

Πολλοί Ιταλοί δημοσιογράφοι και συγγραφείς συνεχίζουν να πιστεύουν ότι η δικαιοσύνη δεν κατάφερε να εξιχνιάσει πραγματικά την υπόθεση και ότι η δολοφονία αυτή μπορεί να είχε πολιτικά κίνητρα, λόγω των αριστερών ιδεών του Ιταλού ποιητή, δημοσιογράφου και σκηνοθέτη, αλλά και του ότι ήταν ομοφυλόφιλος, σε μια εποχή κατά την οποία το δικαίωμα στην αποκάλυψη της σεξουαλικής ταυτότητας εθεωρείτο ακόμη ταμπού.

Σε μια από τις τόσες συνεντεύξεις που είχε παραχωρήσει, ο ίδιος ο Πελόζι είχε υποστηρίξει ότι «ο δολοφόνος του Παζολίνι είναι ακόμη ζωντανός και κυκλοφορεί ελεύθερος». Τώρα, ο δικηγόρος του προσθέτει ότι «η αλήθεια βρίσκεται σε ντοκουμέντα, κρυμμένα σε τραπεζική θυρίδα» και πως «ο πελάτης του δεν βρήκε το θάρρος να την αποκαλύψει, διότι φοβόταν ότι ο ίδιος και η οικογένεια του θα μπορούσαν να γίνουν στόχος βίαιης εκδίκησης».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter