Πέθανε ο Κώστας Εφήμερος του ThePressProject

Πέθανε ο Κώστας Εφήμερος του ThePressProject

«Έφυγε» ο συνάδελφος και συνιδρυτής του ThePressProject Κώστας Εφήμερος.

Την τελευταία του πνοή άφησε στα 42 του χρόνια, αιφνιδίως, λόγω προβλήματος στην καρδιά, σήμερα, ο Κώστας Εφήμερος (Παπαδόπουλος), συνιδρυτής του ThePressProject.

Ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά.

Αντιμετώπιζε από παλιότερα καρδιακά προβλήματα.

Ήταν εκδότης του ThePressProject και ιδιοκτήτης της εταιρίας πληροφορικής BitsnBytes.

Ήταν μέλος των European Center for Press and Media Freedom, International Press Institute, Osservartorio Balcani and Caucaso for Media Freedom και συνεργάτης του Wikileaks.

Επίσης ήταν παραγωγός και μέλος της συγγραφικής ομάδας της σατιρικής τηλεοπτικής εκπομπής «ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ». Το 2011 οργάνωσε την παραγωγή του ντοκιμαντέρ Debtocracy.

Διατηρούσε καθημερινή ραδιοφωνική και εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή, ενώ αρθρογραφούσε συστηματικά και συμμετείχε στο ερευνητικό δημοσιογραφικό δυναμικό του ThePressProject.

Η σύζυγός του ανακοίνωσε το τραγικό συμβάν μέσω Facebook.

https://www.facebook.com/graneta.karatza/posts/1721682631193515?pnref=story

Το WikiLeaks, με το οποίο είχε συνεργασία ο Κώστας Εφήμερος, τον αποχαιρέτισε με ένα tweet στα ελληνικά, γράφοντας #RestInPower.

Μέσω Twitter αποχαιρέτησε τον Κώστα Εφήμερο και ο ιδρυτής των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ.

To δικό του “αντίο” έγραψε στο Twitter και ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος είχε στηρίξει το διαδικτυακό εγχείρημα του Κώστα Εφήμερου. 

Συλλυπητήρια από τον πολιτικό κόσμο

«Ο Κώστας Εφήμερος υπήρξε πρωτοπόρος της σύγχρονης δημοσιογραφίας. Η συνεισφορά του υπήρξε σημαντική τόσο σε ό,τι αφορά τον εκσυγχρονισμό των Μέσων Ενημέρωσης, όσο και σε ό,τι αφορά τον εκδημοκρατισμό τους».

Αυτό τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, για τον χαμό του Κώστα Εφήμερου, για να υπογραμμίσει: «Υποστήριξε έμπρακτα το κίνημα των εργαζομένων της ΕΡΤ, διεκδίκησε τη δημοσιογραφική ανεξαρτησία με το εγχείρημα του The Press Project και υπήρξε ένας από τους πρωτοπόρους των πειραμάτων της νέας ερευνητικής δημοσιογραφίας».

Ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι ο ξαφνικός θάνατος του Κώστα Εφήμερου μας λυπεί βαθιά και εκφράζει, τέλος, τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Το συλλυπητήριο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του Κώστα Εφήμερου (Παπαδόπουλου) αναφέρει:

«Ο πρόωρος χαμός του Κώστα Εφήμερου μας γεμίζει με θλίψη.

Η διαδρομή του στον χώρο της δημοσιογραφίας χαρακτηρίστηκε από πρωτοπόρες ιδέες και καινοτόμες πρωτοβουλίες, ιδίως αυτή του The Press Project, μια προσπάθεια συμμετοχικής δημοσιογραφίας «από τα κάτω», δίχως πολιτικές ή οικονομικές εξαρτήσεις, με έμφαση στην πρωτογενή έρευνα και την διεισδυτική ανάλυση.

Στη σύντομη δημοσιογραφική του διαδρομή, υπήρξε πρωτοπόρος στη χρήση των νέων μέσων, θιασώτης μιας δημοσιογραφίας ανεξάρτητης και μαχητικής, θεωρώντας ότι η πληροφόρηση αποτελεί ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα κάθε πολίτη, αλλά και καθήκον κάθε δημοσιογραφικού λειτουργού.

Η έγνοια του για τον πλουραλισμό και την ελευθερία της ενημέρωσης φάνηκε τόσο από τη στάση του μετά το πραξικοπηματικό «μαύρο» της ΕΡΤ, όπου η συμβολή του ίδιου και της ιστοσελίδας του στην αναμετάδοση του σήματος της ΕΡΤ υπήρξε καθοριστική, όσο και από τη συμμετοχή του σε πληθώρα διεθνών Ενώσεων και πρωτοβουλιών, όπως το European Center for Press and Media Freedom, το International Press Institute, το Osservatorio Balcani and Caucaso for Media Freedom, αλλά και με τη συνεργασία του με τα Wikileaks.

Επιπλέον, ο Κώστας Εφήμερος διετέλεσε επί σειρά ετών συνεργάτης του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο», ενώ υπήρξε ένας από τους κορυφαίους σχεδιαστές ιστοσελίδων, με την εταιρία του να αποτελεί σημείο αναφοράς για τον χώρο του web-design.

Στην οικογένεια του και τους οικείους του, απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια». 

Τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια, τους οικείους και τους συναδέλφους του Κώστα Εφήμερου, εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, την παρακάτω δήλωση για την απώλεια του δημοσιογράφου:

«Ο απροσδόκητος θάνατος του Κώστα Εφήμερου αποτελεί ένα οδυνηρό γεγονός. Ο Κώστας Εφήμερος υπηρέτησε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία σε δύσκολους καιρούς, ανοίγοντας νέους δρόμους στη χρήση των νέων μέσων.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τους οικείους και τους συναδέλφους του».

Τη θλίψη του για «τον πρόωρο, αδόκητο θάνατο του δημοσιογράφου Κώστα Εφήμερου» εκφράζει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε δήλωσή του.

«Ο προοδευτικός Κώστας Εφήμερος, υπηρέτησε την ερευνητική δημοσιογραφία και υπήρξε από τους πρωτοπόρους στον χώρο του ηλεκτρονικού Τύπου», σημειώνει ο πρόεδρος της Βουλής και εκφράζει «τα ειλικρινή συλλυπητήριά και τη συμπαράστασή μου στην οικογένεια και τους οικείους του».

Το δικό του αντίο είπε μέσω του Twitter και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την απώλεια του δημοσιογράφου Κώστα Εφήμερου (Παπαδόπουλου), εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον αδόκητο θάνατο του συναδέλφου και εκδότη του “ThePressProject” Κώστα Εφήμερου (Παπαδόπουλου).

Υπήρξε μέλος ευρωπαϊκών δημοσιογραφικών ενώσεων, καθώς και συνεργάτης των WikiLeaks.

Στη σύντομη επαγγελματική του διαδρομή, ξεχώρισε για τη μαχητικότητα και το ανήσυχο πνεύμα του.

Στους οικείους και τη σύντροφό του, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Το documentonews.gr εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους οικείους του…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter