Πετρόπουλος: Μέχρι 500 εκατομμύρια το τελικό έλλειμμα του ΕΦΚΑ

Πετρόπουλος: Μέχρι 500 εκατομμύρια το τελικό έλλειμμα του ΕΦΚΑ

Δε θα υπερβαίνει τα 500 εκατομμύρια ευρώ το τελικό έλλειμμα του νέου φορέα κοινωνικής ασφάλισης, εκτίμησε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.

Όπως εξήγησε αναλυτικά, το έλλειμμα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) στην πραγματικότητα είναι κάτω του 1 δις ευρώ, καθώς υπάρχουν 350 εκατομμύρια στα διαθέσιμα, τα οποία θα οδηγηθούν στον ΕΦΚΑ, ενώ παράλληλα, παρατηρείται μία αυξητική τάση στην καταβολή των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών, της τάξης των 100 εκατομμυρίων ευρώ μηνιαίως.

Όσον αφορά τα μπλοκάκια, ο κ.Πετρόπουλος επανέλαβε ότι όσοι δεν έχουν εισοδήματα, δεν πρόκειται να κληθούν να καταβάλλουν εισφορές και πρόσθεσε πως το 99% των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνει εισοδήματα κάτω των 20.000 ευρώ και το 75% κάτω των 7.000 ευρώ.

Καταλήγοντας, διαμήνυσε πως στόχος του νέου ασφαλιστικού συστήματος είναι η καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και η επαναφορά στο σύστημα περίπου 350.000 ασφαλισμένων, οι οποίοι μέχρι πρότινος αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter