Πετρόπουλος: Θα υπάρξει ρύθμιση οφειλών αναλόγως με τις δυνατότητες του κάθε οφειλέτη

Πετρόπουλος: Θα υπάρξει ρύθμιση οφειλών αναλόγως με τις δυνατότητες του κάθε οφειλέτη

Για “εμμονή της κυβέρνησης ώστε η ρύθμιση των οφειλών να προσιδειάζει στις δυνατότητες του κάθε οφειλέτη” ‘έκανε λόγο ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος. Ο κύριος Πετρόπουλος αποκάλυψε ότι οι δανειστές έχουν τη λογική: “αν δεν αντέχεις να πεθάνεις”, αλλά επεσήμανε ότι αυτή η νοοτροπία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς της Ροδόπης είχε σήμερα στην Κομοτηνή ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, ο οποίος νωρίτερα επισκέφθηκε μονάδες στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής και τις διοικητικές υπηρεσίες και τους υπαλλήλους στο κτίριο του ΙΚΑ της Κομοτηνής.

Στις δηλώσεις του αμέσως μετά την σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς, ο κύριος Πετρόπουλος επεσήμανε για τον ΕΦΚΑ, ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο αντίστοιχο εγχείρημα που έχει γίνει στην Ευρώπη.

«Αυτή η μεγάλη αλλαγή, είναι λογικό να έχει και θέματα που χρειάζονται διασαφηνίσεις – και σε λίγες μέρες οι ασφαλισμένοι θα γνωρίζουν ποιες είναι οι πραγματικές ασφαλιστικές τους εισφορές. Ήρθε η ώρα της αλήθειας για όλους», τόνισε ο κύριος Πετρόπουλος.

Ο ίδιος σημείωσε ότι, «είναι η στιγμή για την δημιουργία ενός κοινωνικού φορέα που θα καταβάλλει συντάξεις με μικρότερες επιβαρύνσεις, για να μπορέσουμε στο μέλλον να έχουμε ορθολογικότερη διαχείριση στα οικονομικά και στις απαιτήσεις που υπάρχουν για την καταβολή συντάξεων».

«Υπάρχει μια μεγαλύτερη επιβάρυνση στους δικηγόρους, τους γιατρούς και τους μηχανικούς, γιατί υπήρχαν κοινωνικοί πόροι οι οποίοι έπαψαν να καταβάλλονται. Περίπου 230 εκατομμύρια εισπράττονταν το 2009 για τους δικηγόρους που δεν εισπράττονται πια. Εδώ και τέσσερα χρόνια οι κοινωνικοί πόροι δεν εισπράττονται, και κάποιος πρέπει να πληρώσει αυτές τις εισφορές», ανέφερε ο κύριος Πετρόπουλος.

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, για το αν θα υπάρξει άμεση κυβερνητική πρωτοβουλία για μια νέα ρύθμιση των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία, ο κύριος Πετρόπουλος έκανε λόγο για «κυβερνητική εμμονή για την ρύθμιση των οφειλών που να προσιδιάζει στις δυνατότητες του κάθε οφειλέτη»:

«Μόλις ανέλαβα τα καθήκοντά μου, είπα στους δανειστές, στην κυρία Βελκουλέσκου και τον κύριο Κοστέλο, ότι δεν υπάρχει τρόπος επιβίωσης του επιχειρηματικού κόσμου, αν δεν του δώσεις την δυνατότητα να διαχειριστεί τις οφειλές του που συγκεντρώθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Δεν μπορεί να είναι λογική, “αν δεν αντέχεις να πεθάνεις”, γιατί οι δανειστές έτσι σκέφτονται», τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας.

«Εμείς, δεν μπορούμε να αποδεχθούμε αυτού του είδους την νοοτροπία και επιμένουμε – και είναι ένα πολιτικό θέμα πολύ σοβαρό – να προχωρήσουμε σε μία λογική διαχείριση των οφειλών των ασφαλισμένων, και είναι βέβαιο ότι θα το κάνουμε και θα αποδεχθούν ένα σύστημα που αντιμετωπίζει λογικά το θέμα. Εκεί, πραγματικά δεν μπόρεσαν να μου αντιτείνουν κάποιο πειστικό λόγο. Επιμένουμε σε ένα σύστημα που θα μελετήσουμε με την τεχνική βοήθεια της Κομισιόν, η οποία μάς προσφέρεται. Θέλει ειδική ανάλυση και σχεδιασμό, και θα είναι ένα σύστημα που προσιδιάζει στις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες για εκείνα που οφείλει ο κάθε ασφαλισμένος», κατέληξε ο κύριος Πετρόπουλος.

Το απόγευμα, κατά την διάρκεια της προγραμματισμένης πολιτικής ομιλίας του υφυπουργού Εργασίας στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, ενώπιον στελεχών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, για τα δύο χρόνια από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, προκλήθηκε ένταση όταν περίπου εκατό αγρότες με κόρνες και καπνογόνα έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το συγκεκριμένο χώρο στο κέντρο της Κομοτηνής.

Οι αγρότες, από τις 6 το απόγευμα εισήλθαν στην πόλη της Κομοτηνής με την συνοδεία δέκα τρακτέρ και πολλών αγροτικών αυτοκινήτων και αφού έκαναν το γύρο των κεντρικών οδικών αρτηριών της πόλης πάρκαραν τα τρακτέρ στην κεντρική πλατεία.

Στην συνέχεια, κινήθηκαν πεζή αλλά και με αγροτικά οχήματα προς το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Ροδόπης, κάτω από την έντονη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων που απέκλεισαν τη είσοδο του επιμελητήριου προκειμένου να μην προκληθούν επεισόδια. Οι αγρότες για περίπου δύο ώρες φώναζαν συνθήματα εναντίον της αγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για έναν αγώνα που είναι αποφασισμένοι να φτάσει μέχρι την δικαίωσή του.

Αντιπροσωπεία των αγροτών ανέβηκε τελικά στην αίθουσα όπου βρισκόταν ο κύριος Πετρόπουλος στον οποίο και εξέθεσαν τα αιτήματά τους, τονίζοντας πως θα δώσουν ραντεβού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στην έκθεση Zootecnia, το επόμενο Σαββατοκύριακο στην Θεσσαλονίκη.

Να σημειωθεί ότι το μεσημέρι, πολλοί αγρότες της Ροδόπης, εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων της περιοχής, συναντήθηκαν με τον κύριο Πετρόπουλο στο περιθώριο της σύσκεψης με τους παραγωγικούς φορείς του νομού, και εκεί ο υφυπουργός Εργασίας άκουσε αναλυτικά τα αιτήματά τους, δεσμευόμενος ότι θα τα μεταφέρει στον κύριο Αποστόλου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter