Πετρόπουλος: Τι προβλέπεται για τις συντάξεις

Πετρόπουλος: Τι προβλέπεται για τις συντάξεις

«Από το 2010 μέχρι το 2014, οι συντάξεις κόπηκαν 11 φορές πραγματικά, αφαιρέθηκαν 45 δισ. ευρώ από τους συνταξιούχους, αλλά από το 2015 αρχίζουν να λένε ότι “κόβονται οι συντάξεις” που δεν έχουν κοπεί ακόμη» δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», 105,5. 

Ο κ. Πετρόπουλος διέψευσε εν νέου τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περικοπές συντάξεων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «από το 2010 μέχρι το 2014, οι συντάξεις κόπηκαν 11 φορές πραγματικά, αφαιρέθηκαν 45 δισ. ευρώ από τους συνταξιούχους, αλλά από το 2015 αρχίζουν να λένε ότι “κόβονται οι συντάξεις” που δεν έχουν κοπεί ακόμα. Αυτό που έχει συμβεί είναι η αύξηση της εισφοράς για τον ΕΟΠΥΥ και ο περιορισμός για τις συντάξεις μέχρι 2.000 ευρώ (αν είναι μία) και μέχρι 3.000 (αν είναι δύο)».

«Άρχισαν να μιλούν για μειώσεις συντάξεων 40%, 30%, ο καθένας έλεγε ό,τι ήθελε. Ε, αυτό δεν επιβεβαιώνεται. Έλεγαν ότι θα είναι όλες κάτω των 1.000 ευρώ. Ε, δεν επιβεβαιώνονται», είπε επίσης σε άλλο σημείο.

Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι «την πρόβλεψη στο νόμο Κατρούγκαλου για επανυπολογισμό, την αντιμετωπίζουμε με πρόθεση απάλυνσης εκείνων των διαφορών που είναι σημαντικές» και περιέγραψε την επόμενη ημέρα:

  • Αύξηση σε ένα ποσοστό κοντά στο 20% των συντάξεων (εκτός των αγροτών) σε κάποιες περιπτώσεις σημαντική ή και θεαματική, ειδικά αυτοί που καταβάλλουν μεγαλύτερες εισφορές και έχουν περισσότερα χρόνια ασφάλισης
  • Μικρές αυξήσεις στις συντάξεις αγροτών (περίπου 25% του συνόλου) και όσο περνάει ο καιρός σταδιακά καλύτερη. Μέχρι το 2028-2029 θα έχουν πολύ καλή αύξηση
  • Μεγάλο μέρος των υπόλοιπων συντάξεων δεν έχει καμία μείωση
  • Άλλο μέρος μπορεί να έχει ανεπαίσθητες μειώσεις
  • Μεγάλες μειώσεις θα έχουν συντάξεις που αποδόθηκαν πρόωρα, με πολύ λίγα χρόνια ασφάλισης και μικρές εισφορές

«Στην περίπτωση των συντάξεων ως 2.000 ευρώ και 3.000 ευρώ (για μία και πάνω από μία αντίστοιχα) θα επανέλθουν το 2019 σε ένα άλλο επίπεδο, υψηλότερο από τώρα», είπε ο κ. Πετρόπουλος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter